Kakaové tvarohovo-jablkové rezy fotorecept
Foto: helena10
Náš obľúbený koláč. Recept je odmerkový.
na 175-180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 ml (kryštálový) |
|
1 bal |
|
štipka |
|
2 ks (veľkosť L) |
|
180 ml |
|
250 ml |
|
520 ml |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
Tvarohová plnka: | |
500 g |
|
220 ml |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
250 ml |
|
1 bal. (v prášku) |
|
1 PL |
|
2 ks (veľkosť L) |
|
Jablková zmes: | |
5 ks stredne veľké |
|
1,5 PL |
|
2 PL |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Ošúpané jablká nastrúham a vytlačím z nich šťavu, lebo sú veľmi šťavnaté. Pokvapkám šťavou z citróna a vymiešam s cviklovým práškom. Nechám bokom.
- 2
Na tvarohovú plnku dobre vymiešam všetky suroviny. Tiež nechám bokom.
- 3
Na cesto vyšľahám celé vajcia s cukrami a so štipkou soli. Pridám po častiach olej a mlieko, potom múku s kypriacim práškom a kakaom. Premiešam lopatkou.
- 4
Plech 24 x 34 cm som vystlala papierom na pečenie a boky vystriekala olejovým sprejom na pečenie. Plech použite plný, aby nevytiekla riedka tvarohová plnka, ktorá pečením stuhne.
- 5
Približne 2/3 (dve tretiny) kakaového cesta rozotriem do plechu a opatrne naberačkou naň nalievam riedku tvarohovú zmes. Do tvarohovej zmesi po troškách prstami ukladám jablkovú zmes. Navrch lyžicami rozotriem zvyšnú časť kakaového cesta.
- 6
Dávam piecť do vyhriatej rúry na 175-180 stupňov na 35 minút. Kontrolujem špajľou.
- 7
Upečený a vychladený koláč som trošku posypala iba práškovým cukrom.
Tiež tvarohový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
🤗. Odpovedám neskoro, lebo sa nevraciam často k starším receptom.