
Patlıcan söğürme - baklažánový šalát
Pod krkolomným názvom (čítaj "patlidžan soúrme") sa skrýva šalát z pečených baklažánov, papriky a paradajok z...

Smotanovo-špenátová pizza
Vzhľadom na to, že nemám rád paradajky v akejkoľvek forme, robievam si často smotanovú pizzu,...

Sterilizovaná fazuľa s párkom
Toto je šalátik, ktorý máš vždy poruke , ak si ho pripravíš teraz, v zime len...

Koka sušienky
Ak čakáte návštevu a zabudli ste kúpiť keksíky (bývate na dedine a obchody sú v sobotu podvečer...

Kokosové poleno
Nedávno som si v jednej diskusii zamenila recept na sójový suk z kokosovým, keď sa už...

Vyprážaná pivová bravčová krkovička
Nedeľný obed s vyprážaným rezňom trochu inak. Veľmi chutný z vonku chrumkavý zvnútra krehký aj keď...

Údené tofu v zemiakovej placke
Ak poznáte Čiernohorský rezeň, tak potom tento recept je jeho malá obmena pre tieto pôstne dni....

Bohémka Elka - originál
Tento recept je vlemi stary mozno 70rokov aj viac; Bol ziskany od kuchariek, ktore chodievali piect...

Morčacie prsia podľa Duranda
Jedná sa o minútku z hydinového mäsa, pôvodne z kuraťa. Neviem, kto bol Durand...

Cheesecake - Tvarohový koláč s citrónovým maslom
Na Vianoce vždy pečiem naše obľúbené slovenské koláčiky a zákusky, ale tiež pridám aj niečo klasické...

Dort Pohádka - kakaový zákusok na spôsob parížskej torty
Tento recept som si vypýtala od kamarátky hneď ako som koláčik ochutnala....

Osie hniezda - v inej podobe
Zámer boli osie hniezda ale pre nedostatok času a škoda by bolo cesta, ktoré už...

Bielkové rezy s čokoládovou plnkou
Mala som zvyšné bielky, tak som ich takto využila na fajnový zákusok.

Makové srdiečka
Pečivo podobné lineckému, vylepšené chrumkavým makom. Z tejto dávky budete mať 30 plnených srdiečok.

Krémové hubovo-cuketové rizoto
hubové rizoto som varila vždy z klasickej ryže, tentokrát som použila Arborio a výsledok je skvelý

Hubovník
Huby a cibuľu očistite, nakrájajte nadrobno a orestujte na panvici s olejom. Rožky pokrájajte na kocky....

Knedle s vajcom
Knedle s vajcom sú obľúbeným receptom českej kuchyne. Sú však natoľko obľúbené a chutné, že...

Losos s pečenými zemiakmi
... z časopisu, ale musím napísať maximálna spokojnosť, môžu sa použiť filetky aj z inej rybky,...

Cestoviny s cuketou a nivou
Týmto receptom som sa kedysi inšpirovala v jednom časopise. Cuketa je veľmi variabilná surovina, chutná...

Hovädzí vývar
Paradajky a ocot sú možno zvláštne prísady do hovädzieho vývaru, ale majú svoje opodstatnenie....

Pečené morčacie stehno na spôsob Eszterházy
Dostala som Bio morčacie stehno a preto, že má vynikajúcu chuť, rozhodla som sa pre...

Srnčie na smotane so žemľovou knedľou
Ďalší z mojich obľúbených jesenných receptov. Doma sme tomu hovorili aj Srnčia brblanina a pripravolal ju...

Lievance s lekvárom a kyslou smotanou
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

Kuracie nohy v zemiakovom obale
Tento recept je trochu pracný ale zato efektný, vhodný na sviatočné chvíle, ako pohostenie pre...

Trocha iný punčák
Náš domáci "punčák" je už od detstva môj najobľúbenejší zákusok a robievam ho zvyčajne podľa našej rodinnej receptúry, ale tento rok som sa rozhodla zvoliť modernejšiu a rýchlejšiu verziu....

Špekačky s fazuľou
Postup je veľmi jednoduchy a rýchly. A hlavne chutný, teda aspon nasej rodine chuti :)
Druhy jedál
Bezmäsité jedlá
Mäsité jedlá
Cestoviny
Exotické jedlá
Huby
Nápoje
Ovocné
Pizza
Podľa prípravy
Rýchle jedlá
Syry
Zelenina
Zemiaky