Vintage cupcakes

smajliicka - fotkasmajliicka, 11. októbra 2013

čokoládové s vanilkovým krémom (čokoládové cesto použité to isté ako pri mojich malinových cupcakes) - to je najsamlepšie :)

12
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Vanilkový krém vovnútri:
20 g
2,5 dcl
2 sáčky
100 g
1,5 PL




Postup

  1. 1

    Maslo s práškovým cukrom a vanilkovou esenciou vyšľaháme kým nie je hmota nadýchaná (zmäknuté). Uvaríme si zlatý klas s mliekom a cukrom do zhnustnutia. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote (žiadne experimenty so studeným vodným kúpelom alebo chladnutím vonku, lebo tá koťuha :))) sa zrazí potom pri vmiešavaní) . Keď je zhruba rovnakej teploty ako vyšlahané maslo postupne mixérom primiešavame. Vznikne hladký krém, ktorým môžete plniť v podstate hocičo :) taká klasika, ale tá esencia tomu dodá neuveriteľnú chuť (a to nie som zástanca maslových plniek).

  2. 2

    Ja som si plnku dala do zdobiaceho sáčku a tak plnila cupcakes a použila ich aj pod fondán.

  3. 3

    Toto je množstvo na naplnenie cca 12 muffin / cupcakes

    Vintage cupcakes - obrázok 3
  4. 4

    a tu je sľubovaná partnerka cupcakes :D

    Vintage cupcakes - obrázok 4

Diskusia k receptu

babkamt
Krásne ako od profesionálnej cukrárky. Chcela som ti dať 5 hviezdičiek , no omylom máš len tri a už sa žiaľ nedá pridať viac.
tothka
Máš krásne mufinky, prezraď ešte čím si ich poťahovala?
elixir
Toto je nádhera, cit pre detail :) Mám veľmi rada vintage...
smajliicka
Ďakujem všetkým, poteší to po takej piplačke :) ... poťahovala som ich smartflexom zafarbeným samozrejme :)
izabella929
vyzerá to prekrásne.-)) dolu klobúk pred tebou...je to skutočná piplačka...
caterina
tomuto hovorim talent! ja aj keby som sa nakrajala, nic podobne nevytvorim :)
lenkac
krásne, krásne... klobúk dole :) toto je môj sen
monda
krásne sú , ako guľky na stromček vyzerajú no nádhera,,:-)) verím že bola s tým prplačka ako píšeš v jednom komentári, samozrejme, ale si veľmi šikovná.
megdesign
Este otazka... Toto si pisala cesto.... ale zlata farba? marcipan? Kvietky marcipanove? To sa ako robi...? (nie pre mna, zena pecie torty, ale pre vsetkych) ........ zeby nekompletny recept?
janger
Su nadherne! A iste si odfotila aj tu tortu, co je vedla. Aj tu nam ukaz :-). A este sa chcem spytat, aku farbu (ktore cislo) si pouzila na tu modru potahovinu. Alebo si namiesala?
havino
tak toto by som ja v živote nedokázala, krásna precízna práca
mojaradost
Krásne Lucka, 100 % , ja som ich videla prvá, mám ich v pošte. Len tak ďalej...teta B.S.
broninka
boženku, tie sú nádherné, nemala by som srdce zničiť ich nakusnutím...
smajliicka
@megdesign ... zdobenie som nepísala zámerne, veď to už je na každého fantázii a po internete je plno návodov na ružičky trebárs tak mi to pripadalo zbytočné v dnešnej dobe.... zlatá farba - jedlá prášková rozrobená s vodkou, dá sa kúpiť bežne v cukrárskych obchodoch. Perličky samozrejme tiež jedlé (ako cukríky), zakúpiteľné tiež v cukr.obchode, na nete a tak.... fantázii sa medze nekladú tak tu ani nebudem konkrétny postup písať a keď pani manželka pečie tak určite sa v tom asi trochu vyzná a vie čo a ako a kde zakúpiť ;) nič sa neboj :)

A veľmi pekne ďakujem všetkým za uznanie :) cením si to :)
smajliicka
@janger tá modrá je farbená tzv. neónovými potr. farbami, kt. som si priniesla z anglicka, neviem či ich tu dostať...ale tak namiešať sa dá si myslím aj z tu dostupných :) . Tortu môžem dať foto, ale tú piekla mamina, ja som ju zdobila...tak neviem napísať na ňu recept ..tak neviem to sem bez toho asi dať...

@megdesign hmotu som mala hotovú, smartflex a K2
janger
@smajliicka , dakujem, takze neonove farby su to... Ja mam celu sadu farieb Wilton, medzi nimi tato tvoja modra nie je. Ale to nie su neonove, to su take zakladne...Nuz a ze tortu nepridas, to nevadi :-). Mne neslo ani tak o recept, ale len som bola zvedava, ze ci aj ta je taka krasna, ale iste ano :-)...To som myslela, ze len fotku pridat. Ale to nic. Pozdravujem :-).
pacula
Milá smajliicka,ty si mi ale zavarila:-)Tie koláčiky sú priam majstrovské dielo a moja 5 ročná dcérka keď ich zbadala, hneď bolo" aj ja také štem, mami prosím urob mi také"a tak mi neostáva nič iné len to vyskúšať. Neodvažujem si ani predstaviť ako hrôzostrašne to dopadne (nemám absolútne žiadne skúsenosti s poťahovaním)ale pokúsim sa:-)Skladám klobúk nad tvojou šikovnosťou a precíznosťou.
smajliicka
@pacula síce neskoro píšem, ale verím, že sa podarili k spokojnosti :) museli ak boli robené s radosťou :)
lexis
nadherne su, vazne profesionalny vysledok. Bravo.
mushu
Krásna práca, úplne žasnem. Len tak pre informáciu, náhodou na zákazku nerobíte cupcakes aj s tortičkou? :)