Foto: janger
Toto je zemlovka pre tych, ktori ju maju radsej trosku taku chrumkavejsiu. Postup som nefotila, lebo som nemala v plane ju sem pridat...Ale povedala Zobraziť celý popisToto je zemlovka pre tych, ktori ju maju radsej trosku taku chrumkavejsiu. Postup som nefotila, lebo som nemala v plane ju sem pridat...Ale povedala som si, ze preco nie. Je velmi dobra. Teda aspon nam takto chuti.
porcie
na 180 °C
Postup
-
1
Hrozienka vopred umyjeme a namocime.
- 2
Zapekaciu misku vytrieme maslom.
- 3
Postruhame jablka, pridame trosku skorice a cukor podla chuti a sladkosti jablk.
- 4
Tvaroh (pouzivam jemny, kremovy) rozmiesame s celymi vajickami, pridame trosku vanilkovej esencie, podla chuti cukor a dobre odtecene hrozienka.
- 5
Do misky dame mlieko, rozmiesame v nom trosku cukru a stipku soli.
- 6
Rozpustime trosku masla.
- 7
Sendvic pokrajame na platky. Platky postupne macame v mlieku, ale len na chvilku, nemocim to dlho, vystiskame. Ako som uz spomenula, nemame radi taku moc mokru zemlovku. Polovicu tych platkov dame na dno zapekacej misky.
- 8
Trosku ich potrieme rozpustenym maslom.
- 9
Dame na to polovicu tvarohu, na to postruhane jablka a na jablka zase tvaroh.
- 10
Zase postupne macame platky sendvica, vystiskame a ukladame na tvaroh.
- 11
Sendvic dobre potrieme rozpustenym maslom a dame do rury upiect.
- 12
Takyto je po upeceni.
- 13
Pokrajame a posypeme praskovym cukrom. Dobru chut!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@atafaga , veru bola dobra, dakujem :-).
NIE :-)
Jerica ti pridal komentár k receptu Chrumkavá žemľovka s textom:
@janger Janka,Tak to by som si veru dala,ale čo už , som pod kontrolou:-)Určite ale spravím pre deti. KK .Pozdravujem , pekný víkend.
@jerica , vitaj v dia-klube, ak chceš nejaké rady, daj diskusiu, niečo by sme ti vedeli poradiť.