Foto: peter9766
Takto pripravujem pstruha ja a zatiaľ som na nete nenašiel nič podobné. Tým spôsobom možno pripraviť aj inú rybu, napr. kapor porciovaný na podkovičky.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Čerstvého pstruha umyjeme a vysušíme v čistej utierke. Asi hodinu pred prípravou ho osolíme z vnútra a taktiež ho okoreníme korením na ryby. Taktiež ho pokvapkáme šťavou z citróna.
- 2
Na obalenie si pripravíme detskú krupicu, ktorú zmiešame s červenou mletou paprikou a korením na ryby. Celú rybu v tom obalíme a do vnútra ryby dáme petržlenovú vňať.
- 3
Rybu vyprážame na oleji z každej strany asi 3 minúty (záleží na veľkosti ryby). Podávame s varenými zemiačkami a ozdobíme rôznou zeleninou. Ako príloha je vynikajúca aj mladá karotka pripravená na pare. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ážanie viac nekomentujem.........
Zvláštna forma vyprážania je fritovanie pri ktorom sú pevné kusy polotovaru do nádoby s olejom úplne ponorené a zvyčajne ležia vo zvláštnom sitku - z praktických dôvodov.