Vyprážaný pstruh

peter9766 - fotkapeter9766, 28. augusta 2011
Vyprážaný pstruh
Foto: peter9766

Takto pripravujem pstruha ja a zatiaľ som na nete nenašiel nič podobné. Tým spôsobom možno pripraviť aj inú rybu, napr. kapor porciovaný na podkovičky.

1
porcia
20 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Čerstvého pstruha umyjeme a vysušíme v čistej utierke. Asi hodinu pred prípravou ho osolíme z vnútra a taktiež ho okoreníme korením na ryby. Taktiež ho pokvapkáme šťavou z citróna.

  2. 2

    Na obalenie si pripravíme detskú krupicu, ktorú zmiešame s červenou mletou paprikou a korením na ryby. Celú rybu v tom obalíme a do vnútra ryby dáme petržlenovú vňať.

  3. 3

    Rybu vyprážame na oleji z každej strany asi 3 minúty (záleží na veľkosti ryby). Podávame s varenými zemiačkami a ozdobíme rôznou zeleninou. Ako príloha je vynikajúca aj mladá karotka pripravená na pare. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

danculka
Pstruh je pekný,vždy je treba vystihnúť ten moment,keď už je hotový,dá sa pekne otvoriť a vybrať chrbtovú kosť pekne celú,keď je málo upečený nedá sa ,keď je veľa chrbtovú vyberieme,ale kosti zostanú vnútri:))))spolieham na uvedené minuty,super:))))
viera1
Mal by si opraviť názov na "Pečený pstruh",lebo vyprážaný vyzerá inak.Tiež to takto robím,ale nedávam krupicu,ale hladkú múku.V podstate tá múka má zabrániť prilepeniu kože na panvicu a je fajn chrumkavá.
tothka
Tiež robievam pstruha obaleného v múke s paprikou a korením, je to výborná rybka, lebo ja kapra nemusím, ten tvoj vyzerá výborne a ten petržlen vo vnútri ryby, jej dodá výbornú chuť, chválim.
viera1
V reštaurácii,keď si objednáš vyprážaný rezeň,čo ti prinesú ?
peter9766
Pečenie je tepelná úprava pokrmu vykonávaná v rúre alebo v pekárskej peci vyhriatej na teplotu 150 °C až 250 °C (podľa druhu pokrmu). Teplo sa v pokrme šíri vedením, a vzhľadom k tomu, že sa väčšinou pečú väčšie kusy, trvá pečenie dlho. Proti pripaľovaniu na povrchu sa pokrmy polievajú šťavou, proti pripaľovaniu od nádoby na pečenie sa teplota znižuje podlievaním vodou (max. teplota varu 100 °C). Pokiaľ je na pekáči aspoň trochu vody, mäso sa nepripáli. Keď sa ale všetka voda vyparí, teplota už môže stúpnuť nad 100 °C a mäso sa začne páliť. Niet o čom.........
peter9766
Vyprážanie je tepelná úprava pokrmu pri ktorej sa pevné kusy polotovaru (mäsa, mäsa obaleného v cestíčku, zemiakov, zeleniny apod.) nechajú po dobu až 15 minút na panvici v oleji pri teplote značne vyššej (cez 200°C), než je teplota varu vody. Počas tejto doby je väčšinou potrebné niekoľkokrát obrátiť. Tým sa pokrm priprav rýchlejšie než varením. Aby nedochádzalo k pripaľovaniu pri vysokej teplote, ale pritom bol pokrm dostatočne tepelne upravený aj vo vnútri, je nutné vyprážať len tenké plátky.
Zvláštna forma vyprážania je fritovanie pri ktorom sú pevné kusy polotovaru do nádoby s olejom úplne ponorené a zvyčajne ležia vo zvláštnom sitku - z praktických dôvodov.
nife
mam v mraznicke nosala uvidim co to s nim spravy :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia