Uralské rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 20. apríla 2013

Vyľmi chutný zákusok, aj keď trošku finančne náročný..krehký,skvelá chuť...ja som ho teraz vylepšila kockami mandariniek, aby som odľahčila maslo, ale aj takto je veľmi Zobraziť celý popisVyľmi chutný zákusok, aj keď trošku finančne náročný..krehký,skvelá chuť...ja som ho teraz vylepšila kockami mandariniek, aby som odľahčila maslo, ale aj takto je veľmi skvelý...dnes som čakala veľmi vzácnu návštevu, tak som upiekla trošku nákladnejší zákusok..veľmi ho chválili a veru si pochutnali a chceli aj zabaliť na cestu....

20
porcií
90 minút
príprava
2x15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto biele:
500 g
200 g
200 g
1
1 ČL
3 lyžice
Cesto tmavé:
250 g
200 g
100 g
50 g
2 lyžice
1
1 kl.
Okrem toho:
100 g
3 - 4 lyžice
Krém:
7,5 dl
7,5 lyžíc
200 g
200 g
2
Poleva:
150 g
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Pripravila som si všetko na pracovnú dosku pre biele cesto: múku, cukor, maslo,vajce,sódu,smotanu..všetko som spolu zmiesila a dobre vypracovala...

    Uralské rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    vymiesené cesto som rozvážila presne na 2 polovice...cestá soém zabalila do igelitu a uložila do mrazničky..

    Uralské rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pripravila som si všetko na tmavé cesto: múku, cukor,maslo,kakao,smotanu, vajce, sódu..

    Uralské rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    poriadne vymiesila a rozvážila presne na 2 polovice...cestá som zabalila do igelitu a uložila do mrazničky...

    Uralské rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cestá musia trošku zamrznúť, aby sa dalo s nimi pracovať...bile cestá sa budú vaľkať a tmavé cestá sa budú strúhať na hrubších očkách strúhadla...pripravila som si broskyňový lekvár a podrvila orechy...

    Uralské rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    biele cesto som vybrala z mrazničky a rozvaľkala...uložila som ho na peč. papier, upravila na plech veľkosti 30x35 cm. cesto s peč. papierom som uložila na plech...a zapla som trúbu na 180st.

    Uralské rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    cesto som potrela celé lekvárom..

    Uralské rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a posypala celé drvenými orechami..../polovicou/...druhá polovica bude potrebná na druhé cesto/ takže...robia sa 2 celkom rovnaké cestá...biele zozvaľkať, potreť lekvárom a posypať orechami... teda 2x...

    Uralské rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    na orechy som nastrúhala tmavé cesto...opakuje sa aj toto 2x..

    Uralské rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    upečený....pečie sa 15 min 2x...

    Uralské rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    pripravila som si krém: v mlieku som vymiešala 2 vanilkový cukor,hladkú múku,cukor a uvarila hustú kašu...nechala vychladiť a všetko vymiešala s maslom na jemno mixérom...spodný plát som potrela trištvrtinou krému a položila na to druhý plát..vrch som potrela štvrtinou masla....roztopila čokoládu s olejom a poliala vrch koláča...uložila do chladničky na noc...

    Uralské rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    druhý deň pokrájala na rezy...

  13. 13

    a prajem vám dobrú chuť...

    Uralské rezy (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

manya
žasnem nad tvojimi receptami, všetky si ukladám, ale kedy ich vyskúšam? keď celá rodina mi hovorí - nepeč!!!! (snažia sa chudnúť)
torticka
Izabella, sem s nimi. Ale už držím diétu. dnes som zjedla jednu mrkvu. Ha-ha-ha.
vierasab
Vyzerá to byť výborné, chcem sa ale spýtať, že na fotke je aj nejaké ovocie, aké? a pridáva sa to do toho krému?
Ďakujem za odpoveď
mracik9
Izabelka,nechceš si otvoriť cukráreň,tvoje koláče by išli na dračku :))
pusta
uvidela som názov a hned ma napadlo, že to len ty môžeš @izabellka929- je to úžasná piplačka, vyžaduje neskutočnú trpezlivosť, ale odmena a výsledok sú priam božské. gratulujem. super zákusok.
pusta
@izabellka929 , nákladný a pracný zákusok /600 g iba masla, orechy, 500g cukru, kakao, 150 g čokolády a iné - ale prečo nie? fantastická dobrota. :P
frezia68
Dobre že si trocha odľahčila mandarínkami,aj tak je pekne kalorický,ale tá dobrota......tiež by som súhlasila,ak by mi chceli nabaliť :-)))
martamm
Vyzerá krásne, ale musí byť veľmi kalorický, napriek tomu uložím, možno niekedy upečiem pri významnej príležitosti, páči sa mi, že používaš maslo a nie margaríny :)
izabella929
@vierasab..odpoviem nejprv tebe...použila som pokrájané mandarinky, bez kože...aby ste ma nebili, že je moc kalorický a ťažký....inak do neho nejde ovocie, lebo je už v podobe lekváru...vďaka za komentár.-)
izabella929
@pusta..m áš pravdu. že je moc nákladný a kalorický, ale dá sa upiecť aj z pol dávky...hm, ale v pôvodnom recepte je až 200g. čokolády...podľa mňa úplne stačí 150g. @frezia..sa chvíľku ostýchali, ale našli odvahu si pýtať...inak , keď ho uvideli na stole, prvá reakcia bola,,,prosím si nožík, ja si dám iba polovičku,,,haha...a potom už to išlo ako po masle..)))veľmi sa im páčil a to som bola rada.-)))@martamm..je pravda, taký zákusok pečiem iba pre vzácne návštevy.-))@stacy77777 , presne si to vystihla.-)) všetkým vám veľlmi pekne ďakujem za komentáre a teší ma že vás zákusok zaujal.-)
mesiar50
Rezy máš excelentné na tretiu.Zaujímavý recept je už uložený.Ďakujem
angast
tvoj perfektný výtvor kričí už z ďaleka . Teba už všetci poznajú, len
pohľadom na tvoje dielo. Ďalší nádherný kus tvojej práce s perfektným fotom . Len sa zahryznúť. Parádny kúsok - mňam.
siskam
Zákusok vyzerá úžasne. Uložený už je. Možno raz...
margaretka28
Všetky tvoje zákusky sú super, aj tento. Uložím, len neviem, kedy to všetko stihnem vyskúšať, lebo tvoje mám uložené asi všetky :-)
wiwi
zákusok upečiem a dám si a potom pojdem behat aj dve hodiny a BASTA!!!!!!
cesminaz
Hned som vedela,ze je to tvoj zakusok...to naservirovanie a obrusok...@Izabella nadherny zakusok a 100%ne chuti skvele...
pusta
@mil á @izabellka929 , nekritizovala som tvoj zákusok. tiež tu mám nákladného a kalorického Opitého Izidora netradične a iné. naopak ho chválim. Uralské rezy sú vynikajúce. ved povedz sama, ak je to pre niekoho vzácneho, koho máme radi, potom nešetríme nákladmi, časom, ani námahou - tak ked už, tak už :-))))
lusinkab
tak ja som uz podla fotky a nazvu vedela,ze to musi byt tvoj receptik :-) kolacik vyzera neskutocne bozsky a hned by som si ho teraz dala ku kavicke :-) ukladam lebo urcite sa raz zijde
babkamt
Vynikajúci koláč . Veď si doňho vložila samé dobroty.
izabella929
@pusta ,pochopila som to tak , ako si to napísala a vôbec som sa neurazila...iste, že som ho piekla pre vzácnu návštevu, ktorú si vážim a nd všetko na svete milujem...a bola som nesmierne šťastná, že im chutil a preto som ponúkla, že im aj z neho zabalím...mala som prekrásny deň a to sa nestáva tak často...ďakujem ti za milé a úprimné slová.-))))
pusta
@izabelka929 , som veľmi rada, že si bola šťastná a mala si prekrásny deň, tak je ako vravíš, také sa veru nestáva často...dakujem za odpoved :-)))
izabella929
@mesiar50...pomenoval si to správne.-)))@elisa...a chutný...)@angast..nem ám čo k tomu dodať, všetko je tak, ako si napísal...@siskam ,@margaretka28 ,,,raz príde tá pravá chvíľa a ja sa už teraz teším, lebo si budeš vychutnávať a spolu aj tvoja rodinka..)@wiwi...toto považujem za správny nápad...)zákusok si vychutnať a potom do prírody...paráááda.-)@cesminaz..te ším sa, že sa ti páči.-)@lusinkabsom rada,že poznávaš môj rukopis...)máš pravdu, je božský.-)vhodný aj pre bezzubých..ha. bez urážky...tým som chcela napísať, že sa úplne rozplýva...)@babkamt...ano , sú v ňom samé dobroty a odkedy som prestala používať umelé tuky a dávam do zákuskov maslo, sú neskutočne výborné...) Všetkým tu menovaným, veľmi pekne ďakujem za pekné a milé príspevky a teší ma, že sa vám zákusok páči...zároveň sa teším, ak ho niekto z vás upečie na vaše vyznanie...)
radost
ty si gazdiná numero uno!!! milá @izabella929...
tak ja by som až na URAL nešla-je to veeeeľmiiii obtiažne...mne by stačilo zastať na pol cesty: to je asi Moskva..že? takže moskovské rezy ala ja:
cesto biele+džem+orechy..nato nastrúham cesto kakaové..a punktum..bodka..kto chce Uralské-ten sa nedočkááá...:-)
si proste žena skvelá-moj obdiv a úctu poslať bych ti chcela...
čo ty dokážeš-tak to je skutočne veľa...je nedeľa-pamätaj-tento deň sa "nedelá"..dopraj si oddych..pokoj..radosť..od pondelka sa namakáš zas dosť...
peknú nedeľu ti želám...:-))
izabella929
@radost...teraz si ma dostala do kolien...tvoje krásne slová ma dojali k slzám...) ďakujem za krásny rým..))))prajem ti prekrásnu slniečkovú nedeľu.-))
margareta52
Veľmi dobre vyzerá zákusok, určite je chutný, budúci týždeň má syn narodeniny prekvapím ho touto dobrotou:-)
mataliptak
jéjda tento zákusok vyzerá famozne ... hned by som si kúsok dala ... 1* si šikulka ...
dajanca
No už tu bolo povedané všetko... načo opakovať... obdivuhodná trpezlivosť a zručnosť a úžasný výsledok :-)
tiginko
úžasné rezy, fakt. Páči sa mi odľahčenie mandarínkami, mám rada ovocie v krémových zákuskoch. Si neuveriteľná Izka :-)
3sandra3
Izabelka,, krásny koláčik... len sa chcem spýtať na obr. č.5. To sú tam ošúpané pomaranče? Aj sa niekam majú použiť?
izabella929
@3sandra3...pou žila som mimo receptu do plnky mandarinky na odľahčenie cesta...ošúpala z kože a pokrájasla na drobné kúsky...nechcela som, aby sa vám zdal zákusok príliš ťažký, kôli maslu, ktorého je v ňom pemerne veľa...ale inak to maslo robí zákusok výnimočne jemný a krehučký...) vďaka za komentár.-))
starkamajka
Izka,kolegyne už hádam popísali všetko-proste krása a nádhera.Príjemný sviatočný podvečer vśetkým.
ethanel
Super receptik len skoda ze nemozem tak casto vypekat pretoze by som to musel jest sam a ko som uz viac krat spomenul asi by som dopadol velmi zle :) ... mozno skusim urobit bezlepkove aby mi pomohla manzelka ...
jankokuchar
Izabella, Tvoje recepty sú tak úžasné a famózny, - keby pre nič iné, tak len kvôli nim by som si Ťa vzal za ženu.
vierutt
@izabella929 , samozrejme, ako vždy - perfektný, originálny recept! Na Vareche som nebola niekoľko dní, takže vééééľký obdiv vyslovujem až dnes.
vierutt
Ešte prosím jednu odpoveď - ten vrchný plát sa dáva hnedou stranou nadol?
izabella929
@vierutt....m áš pravdu, že tentoraz som ho piekla inak ako je v recepte a inak, ako som ho zvykla piecť...bolo to kôli tomu, aby mi stred zostal biely, aby vynikli v plnke mandarinky, ktorými som chcela odľahčiť tú masu masla...) ak ho pečiem klasicky,podľa receptu, stredom má prechádzať hnedý rez..na chuti to ale nemení...už som ho aj tak robila, že pri zostave som otočila oba koláče naopak...čiže som ich prevrátila dole hlavou...aj tak sa mi veľmi páčia...tak, či naopak, zákusok je perfektný...vďaka za komentár.-)))
izabella929
@ethanel..len čo som spomenula tvojho milučkého synčeka, na všetko som hneď zabudla...sorry.)..ďakujem pekne za milý komentár.-)))/veľmi ľúbim malé detičky.../
medovnicek
Izabelka ty si nevyčerpateľná studnica na takéto zákusky, vyzerá super, už je v kk
janger
@izabella , no ten je ale krasny! Ale oci vyocujem a vidim tam aj mandarinky na obrazku c.5? Neviem, ci sa mylim, lebo ich nevidim v surovinach...
janger
Noooo, uz to citam v komentaroch :-). Tak predsa su to mandarinky ;-).
izabella929
@medovnicek...si milá, vďaka za tvoj príspevok k výbornému zákusku.-))@janger...mala som obavy, že sa vám nebude páčiť, lebo je v ňom dosť masla...tak som ho odľahčila mandarinkami...ďakujem za komentár a teším sa, že ťa zaujal.-))
eviana
@izabella929 , opäť musím veľmi chváliť rubriku "Pamätáte si?"... veď nebyť jej, tak mi tento Tvoj už na pohľad famózny zákusok ujde... a to by bolo hriechom. Ukladám a isto niekedy vyskúšam... mňaaaam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia