Špagety so syrovou omáčkou a šampiňónmi

limetka6 - fotkalimetka6, 24. mája 2014
Špagety so syrovou omáčkou a šampiňónmi
Foto: limetka6

Nenáročný no veľmi chutný recept, ktorý zvládne naozaj každý...

3
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal
1 ks
2 ks
100 - 200 g
1 ks
1 pl
1 - 2 čl




Postup

  1. 1

    Najprv dáme variť špagety podľa návodu.

  2. 2

    Pokrájame si šampiňóny a pridáme ich do hrnca, v ktorom ich na oleji dusíme až kým nezmäknú. Pridáme k nim smotanu a dochutíme ju vegetou a oreganom. Keď nám omáčka začne vrieť, vytlačíme do nej syry z črievka, pomrvenú nivu a miešame ju, až kým nezhustne...

  3. 3

    Naberieme si uvarené špagety na tanier a polejeme ich omáčkou. Môžeme ich dochutiť paradajkami a podávať. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

katka78
@safran načo to podrypovanie? Afataga tam nemá dobrú fotku, ale čo je na jej recepte zlé? Aj tento by bol OK, nebyť nezdravého syra v črievku a vegety. Stačilo ich vynechať, verím, že omáčka by bola lepšia bez nich.
safran
@limetka , keď sme mali 20 takto nejako sme varili, dnes mám minimálne 2x viac rokov ako Ty, takže sa snažíme aj zdravšie, bez tavených syrov (aj keď bambino je z nich najchutnejšie :-)) a vegety...
Tiež súhlasím úplne (okrem slova večne, máš tak preklep) s Tvojimi dnešnými výrokmi na túto pani, čo podrypuje celopološne, takže si to neber osobne, má to ako hobby.
tiginko
no tak to tá pravá hovorí o celoplošnom podrypovaní... ja asi odpadnem :-)
zdenka1009
Ja mám skúsenosti s varením, aj mám čas na varenie a mne sa rcp páči aj so syrom aj s vegetou... ešte jedna lyžička vegety nikoho nezabila.
eviana
@safran , niekedy by bolo fajn dať si dolu ružové okuliare... a ja naozaj viem o čom hovorím :) Keď už chceš o celoplošnom podrypovaní :)
@katka78 krásne diplomaticky, ľudsky, múdro a citlivo... moja poklona :)
hanak
Ale, milé dámy, @safran je invalidná dôchodkyňa, majte s ňou súcit a nechajte ju kľudne žiť jej život.
limetka6
afataga a kto ti rozkazuje? :D len nechápem, že keď sa ti niečo nepáči načo máš potrebu to hneď kritizovať.. 1oo ľudí 1oo chutí... Ja keď niečo nemusím, tak to prehliadnem a hľadám ďalej nemám potrebu nasilu niekoho dávať dole a povyšovať sa.. a to mám len 21 rokov a ty 42.. človek by si myslel, že čím sme starší tým máme viacej rozumu a inteligencie :)
limetka6
a to nepíšem len za seba.. lebo koľko krát sem zablúdim a hľadám nejaký recept, toľko krát pri jedle, ktoré ti očividne nesadlo, vidím tvoje "povzbudzujúce" komentáre.. ani si neuvedomuješ, ako zle môžu padnúť.. možno sú to prvé jedlá, ktoré dotyční vyskúšali a po tvojich komentároch majú iste veľkú chuť vo varení pokračovať to áno... nikto totižto učený z neba nespadol, asi len ty @afataga .
limetka6
tak irónia a kritika od seba ďaleko nemajú.. a váš koment je podľa mňa úplne zbytočný, nikomu nič do života nedá, tak načo si vôbec dávať námahu ho písať, sa pýtam? radšej choďte variť alebo piecť, keď ste v tom neomylná ako sa zdá a nechajte si svoje negatívne myšlienkové pochody pre seba... nikoho nezaujímajú
janikbj
dámy, nehnevajte sa, ale mať tak tú možnosť, zablokujem vás a už by ste nenapísali ani čiarku. je to otravné a trápne, aké nezmyselné debaty sa tu každodenne dookola riešia. správajte sa dospelo, prosím vás. keď sa recept nepáči, neriešte ho, je tu toho toľko, že si každý môže nájsť, čo mu vyhovuje, tak načo toto všetko?
hanak
Milá @limetka6 , prečo sa už neupokojíš? Pomaly mi začínaš pripomínať jednu jedovatú , "neomylnú", "hypertiežkuchárku". Radšej s tým čím skôr prestaň. Si mladučká, bolo by škoda skĺznuť na úroveň tej "hyperkuchárky". Mimochodom, myslím, že včera pridala recept na halušky s vajcom a podľa nej to údajne dobre pôsobí na psychiku človeka. Skús si urobiť za vandeľ, možno ti to pomôže.
Si šikovná, recept je dobrý, ale keby som tam dal šľahačku a nivu, nekazil by som to už bambínom.
limetka6
Ja som pokojná.. len som chcela vyjadriť svoj názor.. ale nemienim to už ďalej rozoberať, keby je tu možnosť mazania komentárov, tak to riešim tým spôsobom, ale keďže nie je tak som sem napísala, čo už mám dávnejšie na srdci ;) Vo voľnom čase sa starám o tigre a tie bambíno doslova milujú od nich som to pochytila asi, že ho všade pchám :P
hanak
limetka6, o normálne tigre? To nemyslíš vážne! :))
limetka6
nie nie plyšové :D daj mail, pošlem ti fotky :) oooo pri ich váhe by toho museli pojesť trochu viac, než jedno črievko - to len tak na chuť alebo za odmenu ;)
amilka2
Moj oblubeny recept na sobotu..ked pridem o 12.tej z prace a ešte variť. Vždy zožne úspech a nie je na škodu občas pripomenúť.. v jednoduchosti je krása.A blbe pripomienky..plytvanie energiou.
pusta
pekný receptík, rýchly a jednoduchý, kedysi v mladosti som varila tiež a chutilo nám :-)
rikardo1979
recept v pohode si myslim.vela ludi pouziva tavene syry do omacok.ja by som navrhoval to nahradit kremovym syrom typy Lucina kedze tieto narozdiel od tavenych neobsahuju tkz taviace soli, co je vlastne najvacsie zlo v tom celom. inak nieje co vytykat
milanblaho1
v prvom rade limetka6..recept nema chybu aj s tym co tam vsetko pouzijes a presne ako amilka napisala...sadne tym co pridu v sobotu z prace na obed a maju nieco rychlo tzv. uklohnit..tiez som v rychlosti vzdy tu na vareche siahol a siaham po takychto rychlovkach...a nie su naskodu...a co tam kto da a prida..alebo urobi inak..je jeho fantazia..preto je varecha dobra a rad sem chodim, ze jedno jedlo sa vie uvarit alebo pripravit 1000 sposobmi a to ma fascinujue..takze limetka6 aj nadalej prispievaj receptami tohto druhu...a urcite budu radi smenovi pracovnici ktori naozaj pridu domov na obed a neumru od hladu... :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia