Foto: ancicka
Všetké suroviny sú moje vlastne ,vyprodukované počas roka,takže je o to chutnejší,okrem korenín.
20 minút
príprava
príprava
60 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
1 kg |
|
3 ks väčšia |
|
4-5 strúčiky |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
2-3 ČL |
|
3 PL |
|
1-2 kocky podľa chuti |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 l približne |
|
Postup
-
1
Do zápekacej misky,alebo na pekáč si dáme všetký suroviny. Mäsko si nakrájame na kocky, cibuľu na drobno, cesnak pretlačíme a pridáme ostatné suroviny. Premiešame.
-
2
Zakryjeme,v mojom prípade alobalom a vložíme do vyhriatej rúry.Počas pečenia netreba miešať.Pečieme približne 1 hodinku.Ked by ste mäsko miešali s hovädzím,alebo len hovädzie,tak dlhšie.
-
3
Podávame s knedľou,alebo výborné je aj s fajnou cestovinkou.Ja som mala domácu knedľu.
varecha.pravda.sk/recepty/gulas-bez-miesania-z-truby-foto...
Presne ako píše @marianka.Ved každý si môže prispôsobiť podľa svojej chutí.Ja si beriem z veľa rcp.tu na vareche inšpiráciu a tiež si prispôsobím podľa seba ako nám to chutí.Tak isto aj v každej domácnosti nie každý člen,má jednakú chuť.
Zasa je tu diskúsia čo a ako a čo je správne a zdravé a pod .Ved strašne veľa ľudí varí podobne ale sú tu odborníci......................
Solamil je zemiakový škrob v prášku,či nie?
Ja nerada sa vyjadrujem /diskutujem/ ku každému komentáru zvlášť,tak mi prepáčte,že takto reagujem.
Vdaka aj tak za vaše komentáre.
@ancicka , dobre, ze si sem pridala tento recept, varenie v rure je velmi pohodlne, podobne robievam segedin aj kuracie prsia na smotane, sice na nizsej teplote a dlhsie, ale kazda mame svoje metody,
vsetkym zelam pekny den:-)
Ináč,by som namiesto solamilu asi použila natrúhaný surový zemiak,na kašičku.Čo ty na to?
V kuchárskych knihách v angličtine nechýba ani recept na „Uhorský – Hungarian Goulash“.Zdroj:Kulpínska kuchárka
Suroviny:
25 g. hladkej múky;
1 lyžička pomletých zrniek horčice;
1 lyžica papriky;
soľ a korenie;
575 g. hovädzieho mäsa;
3 lyžice oleja;
2 cibule pokrájané na kolieska;
1 paprika odsemenená a posekaná na kúsky;
450 g. paradajok (zbavených kože) a posekaných na kúsky;
0,6 l. hovädzieho vývaru;
1 lyžica posekaných lístkov petržlenu – na prezentovanie.
Pracovný postup:
Zmiešaj si múku, horčicu, papriku, soľ a korenie a po tejto zmesi pováľaj kúsky mäsa. V rajnici si zohrej olej, prelož do nej už „obalené“ mäso a popraž ho do hneda. Prelož to do kastróla. Jemne pripraž cibuľu, papriku a od skorej získanú šťavu, kým všetko nezmäkne. Prelož to do kastróla. Pridaj posekané paradajky a hovädzí vývar. Všetko si dobre premiešaj. Prikry kastról a vlož ho do mierne zohriatej rúry, kde sa proces zakončí. Vezme to asi 2 – 2 ½ hodiny. Kým mäso nezmäkne.
Je zaujímavé,že sa solamyl vyskytuje v 90% tejto prípravy,čo koluje na internete.