Touto fazuľovou polievkou poteším nejedného hosťa, je rýchla , chutná a dobre zasýti
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500-600 g |
|
2 konzervy |
|
1-2 ks |
|
2-4 strúčky |
|
1-2 káv.lyžičky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
2 kocky |
|
podľa chuti |
|
1-2 ks |
|
3-4 ks |
|
Postup
-
1
Na oleji opražíme cibuľu, pridáme hladkú múku popražíme, pridáme ml. papriku a zalejeme studenou vodou /môžeme použiť vodu z údeného mäsa/rozmiešame a pridáme na kocky pokrájané údené mäso, fazuľu z konzervy alebo vopred uvarenú do mäkka, na drobno nakrájanú mrkvu, zemiaky, koreniny okrem majoránky, ktorú pridáme až pred dovarením /pri dlhom varení zhorkne, na drobno pokrájaný cesnak Varíme asi 30 minút pokiaľ sa nám uvarí mrkva a zemiaky. Dosolíme až na koniec ,nakoľko údené mäso, bujon, a gulášové korenie je slané, prípadne podľa chuti pridáme ešte ml. čierne korenie
- 2
necháme prevrieť a podávame. Môžeme podávať aj s domácimi širokými rezancami chutí výborne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu