
Uhorkový šalát so sardelami
Uhorky, najradšej mám trochu prerastené nakladačky, ošúpeme a nakrájame na drobné kocky. Jogurt zmiešame...

Bezlepková torta s ružami a pistáciami
Kolega mi dal výzvu - upiecť niečo bezlepkové, ale s korpusom. Tak som hľadala a...

Strukovinová polievka s quinoou
Na oleji si opražíme nakrájanú cibuľu s paprikou, postupne pridáme koreniny, nadrobno nakrájaný cesnak a...

Croissant čokoládovo-kávovo-kokosový
Cesto zamiesime, rozdelíme na 2 časti. Do jednej časti dáme 4 pol. lyžice kakao...

Roládky z bravčového a hovädzieho mäska
Hovädzie mäsko odblaníme a narežeme si 10 ks rezňov... a naklepeme ich

Tekvicovo-orechový koláč s medovou polevou
Tekvice je opäť neúrekom. U nás na v škole sa konala halloweenska katedrovica a to bola...

Čoko-tofu brownies s ovocím
Do veľkej misky preosejeme suché ingrediencie - múku, kakao, sódu. Pridáme cukor a premiešame....

Čokoládové rožteky z formičiek
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, necháme ho chvíľu odpočinúť, naplníme do formičiek v tvare rožtekov...

Mäsove guľky v zemiakovom nákype
Tento recept som nasla madzi receptami, ktore si velmi davno odkladala moja dcera. Vyskusala som...

Ovocno-čokoládové plnohubky
Niečo veľmi jednoduché a nesmierne chutné, keď sa podarí zohnať chuťovo plné a voňavé ovocie.....

Mušle Sv. Jakuba a šošovicový šalát
Priznám sa, že Mušle Sv. Jakuba som jedla včera po prvý krát. Je to...

Cacciucco di Livorno - dušené ryby z Livorna
Původní jídlo se připravovalo z malých a hůře prodejných mořských ryb, které rybářům zůstaly. Směs...

Hubová ryža
Plátky očistených húb nakrájaných na 2-3 mm zmiešame spoločne s cibuľou. Pražíme na rastlinnom masle...

Bezlepkové madlenky
Vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom a štipkou soli do peny. Pridáme citrónovú polevu a zmäknuté maslo,...

Kura na slížoch
Tento recept sa v našej rodine dedí po kraslici a pokiaľ viem, pozná ho len veľmi...

Vaječné guľky
Z masla a múky urobíme zásmažku, zalejeme s mliekom, chvíľku povaríme ( môžeme pridať aj...

Kotleta s rozmarínovými haluškami a kalerábovým pyré
Očistenú kotletu konfitujeme v bravčovej masti pri 75 °C asi 1, 5 hodiny.

Dusená jarná zelenina s dubákmi na Chardonnay s parmezánom
Mám mladú jarnú zeleninku v bio kvalite, zaslúžila si prípravu na kvalitnom suchom bielom víne, ...

Rajské ráno
Prečo rajské? To zistíte hneď podľa jednej ingrediencie... Opäť moja obľúbená kombinácia ovsenej kaše, v...

Plnené vajcia so syrom a pečeňovou paštétou
Vajíčka olúpeme, pozdĺžne prekrojíme na polovicu a žĺtky vyberieme. Bielky uložíme na misu. Žĺtky...

Šunkovo-slaninové srdiečka
Tento recept nie je môj, skúsila som ho dnes prvý krát. Je z časopisu Život,...

Šalát s lososom a medovým nálevom
Najskôr pripravíme gravlax – soľ, cukor, kôpor, vodku, korenie, šťavu a kôru...

Krevetový šalát s kuracími prsiami a cestovinou
KK „Spoonbread & Strawberry Wine“ od Norma Jean a Carole Darden, predstavuje ukážku jednoduchých receptov nielen...

Diétne plnené papriky
Držím delenú diétu a včera som si robila na večeru tento recept a chutilo mi to, ...

Špenátovo-parmezánové suflé
Výborný rýchly nákyp vhodný aj na raňajky, desiatu či olovrant.