Salámové košíčky

pivonka - fotkapivonka, 1. augusta 2019 19:48
Ďalšie recepty »
Salámové košíčkyFoto: pivonka

Je to starý recept, objavila ho ešte moja mama v kalendári pre gazdinky. Používal sa parízer, bola to mäkká saláma, ale chutná. Nakrájala sa na 0,5 cm plátky spolu so šupou a pri opekaní sa vytvorili také malé misky, akože ´košíčky´. Do nich sa nakládla podusená zelenina a na ňu volské oko. Pri konzumácii bol problém s odstraňovaní šupy a tak sme od nej rýchlo upustili, ale ´košíčky´ostali, kvôli identifikácii.

4
porcie
30 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

4 hrubšie kolieska (alebo rezne z kuracích pŕs)
1 ks
0,5  kg (aj viac)
4 ks
 na dochutenie
podľa chuti
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Po nežnom prevrate som dlhé roky o parízeri nechyrovala, potom sa objavil u nás v Jednote, tak som recept zrecyklovala. Inou alternatívou je opiecť rezne z kuracích pŕs, ale to je už iný level. Pre mňa je tento recept zvláštny, lebo takto upravenú zeleninu mám veľmi rada, hoci ináč ju až tak nemusím - okrem pár výnimiek.

  2. 2

    Najprv si pripravíme zeleninu, najlepšia je teraz zo záhradky. Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Ostatnú zeleninu pokrájame na malé kúsky, alebo nahrubo postrúhame, postupne podľa tvrdosti pridáme k cibuli a podusíme. Ochutíme podľa chuti soľou, korením, bylinkami, ja pridám aj trochu cukru a citrónovú šťavu.

  3. 3

    Teraz to už má rýchly spád. Salámu nakrájanú na 0,5 cm kolieska opečieme na oleji (alebo kuracie rezne z pŕs), dáme na tanier, na ňu naložíme zeleninu (ja hojne, aj mimo salámy) a na vrch volské oko. Podávame s varenými zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou, alebo pažítkou.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist