V tomto mojom recepise je mäsových bielkovín na môj vkus viac než dosť, ale doplnila som sójovou bielkovinou a tiež dodala dostatok "chlorofilu" na Zobraziť celý popisV tomto mojom recepise je mäsových bielkovín na môj vkus viac než dosť, ale doplnila som sójovou bielkovinou a tiež dodala dostatok "chlorofilu" na vyváženie a spríjemnenie a spikantnenie chuti.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 100 g |
|
| 60 g |
|
| 20 g |
|
| 100 g |
|
| 1 ks štipľavá veľká |
|
| 3 ks veľké |
|
| 3 ks strúčiky |
|
| kúsok |
|
| 1 ČL |
|
| 1/3 KL celá |
|
| 1 ks celý |
|
| 1 PL čerstvá |
|
|
|
Postup
-
1
Mäso pokrájame na tenké 2-centimetrové pásiky, posypeme Solamylom, premiešame a necháme odstáť hodinu v chladničke.
- 2
Cesnak nakrájame na tenké plátky a spolu s rascou opražíme do zlatista na rozpálenom masle. Pridáme mäso a za stáleho miešania necháme zbelieť na masle.
- 3
Potom zalejeme väčším množstvom predhriatej vody a dusíme 20 minút.
- 4
Brokolicu rozoberieme na malé ružičky, hlúbikovú časť nakrájame na menšie kúsky, papriku na krátke pásiky, kelové listy na tenké pásiky dlhé asi 2cm.
- 5
Všetko pridáme k mäsu, ak je potrebné, prilejeme ešte vody a dusíme spolu ďalších 7 minút.
- 6
Nakoniec pridáme Bontrae, dosolíme a necháme dusiť ešte 3 minúty.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu