Miešané mäso Enviro

nonna - fotkanonna, 1. októbra 2012

V tomto mojom recepise je mäsových bielkovín na môj vkus viac než dosť, ale doplnila som sójovou bielkovinou a tiež dodala dostatok "chlorofilu" na vyváženie a spríjemnenie a spikantnenie chuti.

2
porcie
13 minút
príprava
34 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
60 g
20 g
100 g
1 ks štipľavá veľká
3 ks veľké
3 ks strúčiky
kúsok
1 ČL
1/3 KL celá
1 ks celý
1 PL čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na tenké 2-centimetrové pásiky, posypeme Solamylom, premiešame a necháme odstáť hodinu v chladničke.

  2. 2

    Cesnak nakrájame na tenké plátky a spolu s rascou opražíme do zlatista na rozpálenom masle. Pridáme mäso a za stáleho miešania necháme zbelieť na masle.

  3. 3

    Potom zalejeme väčším množstvom predhriatej vody a dusíme 20 minút.

  4. 4

    Brokolicu rozoberieme na malé ružičky, hlúbikovú časť nakrájame na menšie kúsky, papriku na krátke pásiky, kelové listy na tenké pásiky dlhé asi 2cm.

  5. 5

    Všetko pridáme k mäsu, ak je potrebné, prilejeme ešte vody a dusíme spolu ďalších 7 minút.

  6. 6

    Nakoniec pridáme Bontrae, dosolíme a necháme dusiť ešte 3 minúty.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: