
Kapustový nákyp s údeným mäso
Očistenú hlávku kapusty pokrájame, sparíme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Medzitým múku s maslom opražíme, ...

Rendezvous v bielom závoji
Tuk dáme do vlažnej vody, pridáme štipku soli a varíme, kým sa neroztopí. Do...

Grilovaná prepelica s kuriatkovým rizotom
Umyté a očistené prepelice vykostíme. Mäso zrolujeme do potravinárskej fólie a zavákuujeme. Vo vodnom kúpeli...

Hovädzí steak so zemiakmi v popole a s tymianovou omáčkou
Hovädziu sviečkovicu umyjeme, osušíme a odblaníme. Nakrájame na steaky.

Fazuľkový šalát s tuniakom v oleji
Do šalátovej misy nalejeme ocot a olej, vložíme zmes posekaného majoránu, bazalky a petržlenovej vňate....

Hrušky pošírované v zelenom čaji
Jednoduchá ovocná lahôdka, ktorú môžete jesť ako prílohu či samostatný chod - dezert.

Čokoládové cookies
Chutné, mäkulinké a rozplývajúce sa na jazyku - také sú čokoládové sušienky, ktorým neodolá malý,...

Klasický vanilkový crème brûlée
Tento dezert je geniálny hneď dvakrát. Jeho príprava je jednoduchá a chuť je úchvatná....

Vyzdobený pomarančový koláč
Bielky trocha rozriedime vodou a ušľaháme tuhý sneh, do ktorého primiešame cukor a nastrúhanú citrónovú kôru...

Kapustové batôžky
Veľké vrchné listy z hlávkovej kapusty odložíme a kapustu pokrájame na rezance. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno,...

Teľacie „osso buco“ na bylinkových gnocchi
Zemiaky v šupke uvaríme, olúpeme ich a prelisujeme na kašu. Do prelisovaných zemiakov urobíme jamku, ...

Rizoto so sumčekom
Rybu zbavíme kože a pokrájame na 2–3 cm kúsky, osolíme a okoreníme. Maslo roztopíme, pridáme olivový...

Grilované krevety s citrónom a prosciuttom
Plátky prosciutta a polovičky cherry rajčiniek poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme do rozohriatej...

Špičkové rizoto so zelenou špargľou
Šalotku speníme na masle, pridáme dobre umyté špičky, podlejeme základnou hnedou omáčkou, pridáme vývar...

Ovsená kaša s karamelizovanými hruškami
Pridáme ovsené vločky, nakrájaný banán a mlieko do hrnca a varíme na miernom ohni, kým...

Fašiangové pampúšiky bez lepku z tvarohového cesta
Obdobie fašiangov máme veľmi radi, lebo je to po Vianociach opäť príležitosť vypekať všakovaké dobroty. U nás - ako inak - bezlepkové....

Silvestrovské hubáky
Očistené huby nakrájame na plátky a na masle podusíme. Z mlieka, žĺtkov, múky a...

Ockov silvestrovský králik
Vacsi pekac si vylozime alobalom tak aby nam alobal precnieval cez okraj. Ulozime donho umyteho kralika...

Zapečené mäso so šampiňónmi
Bravčové stehno, alebo karé narežeme na rezne. Pripravíme si plech, tak že ho najskôr...

Torta so sladkymi zemiakmi
Tento recept som nasla v casopise Zdravie. Mala som gastanovu muku a nevedela som co s...

Kuracie stehná s kapiou
Vínko sa nehodí iba na pitie, ale vie dodať mäsu inú príchuť. Výborne sa hodí...

Chorvátsky zemiakový šalát
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť, potom ich ošúpeme a nakrájame na malé kocky

Hubovo - karfiolový krém so zeleninou
Očistíme karfiol. Použila som jeden menší a 4 baby karfioly.