Makový kucmoch
Zdeněk Michálek
šéfkuchár reštaurácie Qualia v Bratislave, 5. novembra 2014
šéfkuchár reštaurácie Qualia v Bratislave, 5. novembra 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Olúpané zemiaky umyjeme, nakrájame na štvrtiny, zalejeme vodou, osolíme a uvaríme tak, aby zostali tuhé.
- 2
Polovicu vody zo zemiakov zlejeme a obrátenou stranou varešky zemiaky mierne roztlačíme. Povrch poprášime hrubou múkou. Hrniec prikryjeme pokrievkou a na veľmi miernom ohni zemiaky asi 15 minút povaríme.
- 3
Potom zemiaky s múkou vymiešame, roztlačíme na jemnú pastu a lyžicou namočenou v masti vykrajujeme zo zmesi halušky, ktoré rozdelíme na nahriate taniere. Pokrm posypeme makom zmiešaným s cukrom a prelejeme zvyšnou masťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/spisske-dzatky-fotorecept/48926...