File so pstruha sa sparenou zeleninkou

sisqo26 - fotkasisqo26, 7. októbra 2009

Toto pravidelne robievam ľuďom, ktorých mám rád a viem, že ich tým poteším.

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Pstruha si umyjeme, vyfiletujeme a odstránime zostávajúce kosti. Ochutíme grilovacím korením, pokvapkáme olivovým olejom a troškou bieleho vína. Pridáme čerstvú vňať a na kolieska nakrájaný citrón, a necháme marinovať asi hodinku v chladničke. Na panvicu si zatiaľ dáme roztopiť maslo a zeleninku ktorú sme si nechali voľne rozmraziť dáme na horúce maslo, osolíme a okoreníme podľa chuti a mierne podusíme.

  2. 2

    Namarinované plátky pstruha si vyberieme z chladničky a opekáme ich na horúcom masle, pokiaľ nemajú krásnu zlatohnedú farbu, otočíme ich kožou dole a posypeme mandľovými lupienkami, obrátime a necháme asi minútku zapiecť...

  3. 3

    Na tanier servírujeme podľa chuti, zeleninka do stredu taniera a plátky pstruha na zeleninku, ozdobíme mesiačikmi citróna, prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia