Toto pravidelne robievam ľuďom, ktorých mám rád a viem, že ich tým poteším.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pstruha si umyjeme, vyfiletujeme a odstránime zostávajúce kosti. Ochutíme grilovacím korením, pokvapkáme olivovým olejom a troškou bieleho vína. Pridáme čerstvú vňať a na kolieska nakrájaný citrón, a necháme marinovať asi hodinku v chladničke. Na panvicu si zatiaľ dáme roztopiť maslo a zeleninku ktorú sme si nechali voľne rozmraziť dáme na horúce maslo, osolíme a okoreníme podľa chuti a mierne podusíme.
- 2
Namarinované plátky pstruha si vyberieme z chladničky a opekáme ich na horúcom masle, pokiaľ nemajú krásnu zlatohnedú farbu, otočíme ich kožou dole a posypeme mandľovými lupienkami, obrátime a necháme asi minútku zapiecť...
- 3
Na tanier servírujeme podľa chuti, zeleninka do stredu taniera a plátky pstruha na zeleninku, ozdobíme mesiačikmi citróna, prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu