Domáci jogurt
Domáci jogurt

Domáci biely jogurt

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 6. mája 2023
Domáci biely jogurt
Foto: Shutterstock
6 ks
porcií
15 minút
príprava
5 minút
na 80-40 °C

Suroviny

1000 ml
1 bal. (bez zahusťovadiel)




Postup

  1. 1

    1 liter čerstvého farmárskeho mlieka nalejeme do čistého hrnca, vložíme doň teplomer. Na miernom ohni ho zahrievame na 80 °C, potom zložíme z ohňa a necháme vychladnúť na 50 °C. Vložíme ho do termotašky alebo obalíme dekou, aby sa udržala teplota 40 °C.

  2. 2

    Do teplého mlieka pridáme 1 PL bieleho farmárskeho jogurtu bez zahusťovadiel. Metličkou rozmiešame dohladka, postupne primiešame aj zvyšný jogurt.

  3. 3

    Zmes rozdelíme do 6 pohárikov s objemom 200 ml a uzatvoríme. Naplnené poháriky udržiavame v rúre alebo v hrnci s teplou vodou na teplote 40 °C. Čím dlhšie bude jogurt v teple, tým bude hustejší a kyslejší.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia