Pečené kuracie stehno s mandľovou plnkou
Tibor Samaranský
šéfkuchár rezortu Drevenice v Terchovej, 9. augusta 2015
šéfkuchár rezortu Drevenice v Terchovej, 9. augusta 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Mäso umyjeme a osušíme. Pečivo pokrájame na malé kocky a vložíme do nádoby. Do nádoby s pečivom pridáme sušené hrozienka a nasucho opečené mandle a malú hrsť rukoly posekanej na väčšie kusy.
- 2
Vajíčko, mlieko a krupicu rozmiešame v hrnčeku alebo v šejkri a vylejeme na pečivo, všetko spolu poriadne premiešame.
- 3
Kuracie stehná poukladáme na dosku kožou hore a jemne naklepeme tĺčikom na mäso, potom stehna pootáčame, osolíme a okoreníme. Pripravenú zmes rozdelíme na mäso a zvinieme.
- 4
Mäso poukladáme do malého pekáča spojom nadol, pridáme maslo a vložíme do rúry rozohriatej na 180 °C na 45 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu