Pečené kuracie stehno s mandľovou plnkou

Tibor Samaranský
šéfkuchár rezortu Drevenice v Terchovej, 9. augusta 2015
Pečené kuracie stehno s mandľovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
4 ks
1 ks
200 ml
1 PL
100 g
30 g
100 g




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme a osušíme. Pečivo pokrájame na malé kocky a vložíme do nádoby. Do nádoby s pečivom pridáme sušené hrozienka a nasucho opečené mandle a malú hrsť rukoly posekanej na väčšie kusy.

  2. 2

    Vajíčko, mlieko a krupicu rozmiešame v hrnčeku alebo v šejkri a vylejeme na pečivo, všetko spolu poriadne premiešame.

  3. 3

    Kuracie stehná poukladáme na dosku kožou hore a jemne naklepeme tĺčikom na mäso, potom stehna pootáčame, osolíme a okoreníme. Pripravenú zmes rozdelíme na mäso a zvinieme.

  4. 4

    Mäso poukladáme do malého pekáča spojom nadol, pridáme maslo a vložíme do rúry rozohriatej na 180 °C na 45 minút.

Diskusia k receptu

jozka2
Nejedla som plnene mandlami ale vlasskymi orechami,ktore chutnalo vyborne.Bola to specialita z Hubkovej.Urcite aj mandlami chuti vynikajuco.5




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia