Šafránové linguine

semiramis - fotkasemiramis, 17. septembra 2012
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

350 g ( dlhé rezance)
 Štipka
2 lyžice
140 g
175 ml
55 g Nastrúhaný
 a mleté čierne korenie
2 ks




Postup

  1. 1

    Uvaríme si linguine. Medzitým do veľkého hrnca vložíme šafran a nalejeme vodu. Necháme zovrieť a odstavíme zo sporáka. Necháme postáť 5 minút.

  2. 2

    Do hrnca so šafranom pridáme šunku nakrájanú na rezance, smotanu a strúhaný parmezán. Dáme na sporák, osolíme, okoreníme a za stáleho miešania zohrievame kým zmes nezovrie. Odstavíme zo sporáka a vmiešame žĺtky. Cestoviny scedíme a prelejeme šafranovou omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia