Foto: pekajka
Dnes som mala zasa raz tvorivú chvíľku. Recept je čistá improvizácia, takže som do poslednej chvíle nevedela, či výsledok bude minimálne jedlý. O tom, Zobraziť celý popisDnes som mala zasa raz tvorivú chvíľku. Recept je čistá improvizácia, takže som do poslednej chvíle nevedela, či výsledok bude minimálne jedlý. O tom, že som sa bála zbytočne, svedčí aj to, že z keksíkov už nezostal ani jeden. A to som ich dopiekla iba predchvíľou. Vyskúšajte, úspech zaručený.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V mise si zmiešame nasledovné suroviny: hladká múka, posekané orechy, PDP, holandské kakao. Premiešame a následne pridáme maslo, med a vajíčko. Nakoniec pridáme suroviny, na ktoré máme chuť. Ja som dala hrozienka a horkú čokoládu. Vznikne nám cesto.
-
2
Cesto si na takú hodinku odložíme do chladničky, nech sa nám všetky suroviny spoja. Ja som cesto rozdelila na dve polovice, keďže maminka si prosila čokosky bez čokolády, a teda čokoládu som pridala iba do jednej polovice.
-
3
Takúto čokoládu som použila. Použiť môžete akúkoľvek, ale horká sa vám neroztečie kade-tade.
-
4
Cesto vyberieme z chladničky. Na pomúčenej doske si ho vyvaľkáme a na to, aké tvary z nich urobíte, môžete znova použiť fantáziu. Ja som tie bez čokolády vykrajovala okrúhlou formičkou. Tie s čokoládou som len tak rukami tvarovala do placiek.
-
5
... tu sú tie formičkové
-
6
... toto sú tie ručne vytvorené
-
7
Pečieme na plechu s papierom na pečenie na 180°C vo vopred vyhriatej rúre asi 15 minút. Čokosky nenapučia, takže ich môžete ukladať aj bližšie vedľa seba. Mne vyšli dva plechy.
-
8
Dobrú chuť!
:-)