Veselá pizza

podravka - fotkapodravka, 9. augusta 2016
Veselá pizza
Foto: podravka

Komerčný recept<br /> Potešte svojich hostí pizzou pripravenou so špeciálnou omáčkou zo šťavnatých paradajok dozretých na horúcom stredomorskom slnku a z malých kúskov slaniny.

6
porcií
50 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
1 ks
1 ČL
2 PL
175 ml
Obloha:
250 g
2 - 3 plátky
1 ks
80 g sterilizovaná
200 g
1 PL nasekaná




Postup

  1. 1

    Múku, droždie, cukor, olivový olej zmiešame a pridaním vody vymiesime hladké cesto.

  2. 2

    Cesto prikryjeme a na teplom mieste necháme kysnúť cca 20 minút alebo dokým nezdvojnásobí svoj objem.

  3. 3

    Vykysnuté cesto vyvaľkáme na tenko a dáme ho na vymastený plech (s premierom 32 cm), ak sa nám nezmestí, môžeme urobiť dve menšie pizze.

  4. 4

    Cesto potrieme pasírovanými paradajkami, na ne naukladáme na malé kúsky nakrájanú slaninu a červenú papriku, na plátky nakrájanú mozzarelu, posypeme kukuricou a pečieme v predhriatej rúre na 200 °C cca 15 minút.

  5. 5

    Upečenú pizzu necháme postáť cca 5 minút, posypeme nakrájanou bazalkou a rukolou, nakrájame na trojuholníky a podávame teplé.

Diskusia k receptu