Foto: podravka
Komerčný recept<br /> Potešte svojich hostí pizzou pripravenou so špeciálnou omáčkou zo šťavnatých paradajok dozretých na horúcom stredomorskom slnku a z malých kúskov slaniny.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
175 ml |
|
|
|
Obloha: | |
250 g |
|
2 - 3 plátky |
|
1 ks |
|
80 g sterilizovaná |
|
200 g |
|
1 PL nasekaná |
|
|
Postup
-
1
Múku, droždie, cukor, olivový olej zmiešame a pridaním vody vymiesime hladké cesto.
- 2
Cesto prikryjeme a na teplom mieste necháme kysnúť cca 20 minút alebo dokým nezdvojnásobí svoj objem.
- 3
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na tenko a dáme ho na vymastený plech (s premierom 32 cm), ak sa nám nezmestí, môžeme urobiť dve menšie pizze.
- 4
Cesto potrieme pasírovanými paradajkami, na ne naukladáme na malé kúsky nakrájanú slaninu a červenú papriku, na plátky nakrájanú mozzarelu, posypeme kukuricou a pečieme v predhriatej rúre na 200 °C cca 15 minút.
- 5
Upečenú pizzu necháme postáť cca 5 minút, posypeme nakrájanou bazalkou a rukolou, nakrájame na trojuholníky a podávame teplé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu