Treska v mangovo-kokosovej omáčke s rozmarínom fotorecept
Foto: elixir
Svieže jarné jedlo, dusená ryba v ovocnej omáčke...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 - 3 ks (filet) |
|
0,5 ks |
|
200 ml (nesladené) |
|
(veľký ako cca pol palca) |
|
ČL (na špičku) |
|
0,5 ČL |
|
1 ks (vetvička) |
|
|
|
2 PL |
|
Čerstvé: | |
0,5 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Nachystáme suroviny- tresku umyjeme a osušíme. Mango odkôstkujeme a vykrojíme kocky. Ďumbier očistíme a pokrájame na drobno.
-
2
Pokrájané mango rozmixujeme s trochou kokosového mlieka, potom dolejeme zvyšné a dobre zamiešame.
-
3
Na panvici rozpálime 1 PL oleja a zľahka na ňom opražíme ďumbier s feferónovou pastou. Potom pridáme mangové pyré a pol ČL citrónovej kôry. Pridáme rozmarín a varíme 10 minút odokryté na miernom plameni.
-
4
Medzitým si 6 minút podusíme pod pokrievkou filety tresky, ktoré sme osolili a okorenili. Keď sú hotové, uvoľnenú šťavu primiešame k omáčke.
- 5
Keď je všetko dovarené, môžeme podávať - na lollo rosso som dala tresku, poliala som ju omáčkou, na ňu nasypala na drobno nakrájané paradajky a ozdobila petržlenovou vňaťou.
- 6
Ako prílohu som dala mladé jarné zemiačiky so sušenou petržlenovou vňaťou. Zvyšné kocky manga som tiež rozdelila na taniere.
- 7
Kto nemá skúsenosti s mangom, ako som do obdobia spred roka nemala aj ja, tu je dobrý návod ako mango očistiť. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Diskusia k receptu