Foto: mirkatarby
Milujeme koláčiky s mascarpone a vždy ho mám pre prípad v chladničke.Tak som to skúsila pre zmenu s broskyňami.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zmäknutý margarín,cukor,vajíčko,citrónovú kôru z 1 citróna a štipku soli vymiešame.Pridáme múku,kypr.prášok.Vypracujeme cesto,vytvarujeme bochník a necháme v chladničke pol hodiny odležať.
- 2
Na doske vyvaľkáme cesto a preložíme do vymastenej a pomúčenej tortovej formy,urobíme malý okraj asi 2 cm,vidličkou cesto popicháme.Dáme upiecť do predhriatej rúry na pol hodiny. Po upečení necháme vychladnúť.
- 3
V hlbšej miske si vyšľaháme smotanu,mascarpone a vanilkový cukor do hustej masy.Tú natrieme na korpus.
- 4
Odkvapkané broskyne poukladáme na krém,ak sú kúsky veľké,tak ich pokrájame na menšie kúsky.Zo sirupu z kompótu a želatíny uvaríme podlľa návodu krém.Ak nemáme 250 ml sirupu,môžme doliať vodu,ale ja som doliala asi pol deci pomarančového džúsu.Vlažnou želatínou polejeme povrch koláča a dáme do chladu stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu