
Pečené zemiaky
Už neviem odkiaľ mám recept ale je chutný aj keď príprava trvá dlho. Pripravujem ich k hoci...

Kalerábové ragú s cirokom a hráškom
Minulý týždeň ma zaujal na STV1 Dámsky klub a 3 recepty z kalerábu. Kuchár správne povedal, že sa v našej kuchyni kaleráb zaznáva...

Čokoládová tortička
Táto torta nie je veľmi zložitá na prípravu. Pripravovala som ju na rodičom na meniny ;)

Minipavlovovky s čokoládovo-orieškovým krémom
Minipavlovovky pripravujeme večer vopred, pretože je potrebné sušiť ich v rúre celú noc. Rúru vyhrejeme...

Grilovaná treska s malinovou omáčkou
Tresku si nakrájame na menšie kúsky. Na každú porciu rátame s tromi kúskami ryby, takže...

Ovsené vafle
Norsko je zname aj svojimi vaflami... bud na nejakej oslave vonku alebo v praci si v...

Chuťovky s nátierkou z kozieho syra a tvarohu
Klasické chuťovky môžete osviežiť netradičnou nátierkou z kozieho syra a tučného tvarohu. Spolu s cesnakom a bylinkami...

Orechové gulôčky
Gulôčky sú veľmi šikovne hotové a zvládne ich aj začínajúca gazdinka. Sú skvelé ako pohostenie pre...

Kávové zrná
korpus: Cukor vymiesame s vajickami, pridame muky, prasok do peciva a nasekane mandle. Formu vylozime...

Lasagne so smotanovým špenátom
So soľou, korením, muškátovým orechom a cesnakom netreba šetriť pretože samotný špenát a tvaroh sú...

Morská šťuka s kokosovou omáčkou
Tento exotický recept mám od mojej brazílskej kamarátky. Tak ako to robia oni doma.

Jesenný šalát s batatmi, karfiolom a ľanovými krutónmi bez lepku
Pred zimou vždy treba posilniť imunitu a vy to môžete urobiť už dnes....

Dvoranský burger s tekvicovou plackou a cesnakovou majonézou
Každé ročné obdobie motivuje šéfkuchára preniesť sezónu na tanier. Jeseň je však u mňa jednotkou. V záhradách, sadoch a lesoch sa nájde veľa farebného a voňavého a všetko sa to dá premeniť na výnimočné jedlo....

Plnené cherry rajčinky
Taliansku kuchyňu mám veľmi rada, pripravujem ju najmä v lete, keď sú čerstvé suroviny...

Kurací rezeň plnený klobásou a parenicou
Kuracie rezne narežeme, naklepeme, osolíme a okoreníme.

Slaný koláč s tofu a horčicou
Slaný koláč s krémovou plnkou sviežej horčicovo-kyselkavej chuti s bylinkami.

Brokolicový šalát
Brokolice zbavíme lístkov a dáme ich na paru uvariť domäkka. Necháme ich vychladnúť a vidličkou ich...

Korenené rolády a roládky z kysnutého cesta
Tento druh slaného koláča som jedla u mojej starej mamy. Najčastejšie ho robila k polievkam, ...

Lilkové pyré
Neloupaný lilek propíchneme na několika místech vidličkou a upečeme v troubě do změknutí (30 - 40 min....

Orestované cukinové plátky s tuniakom a kapary
Veľmi jednoduché, zdravé pritom sýte jedlo. Kombinácia cukiny s tuniakom je prekvapivo lahodná.

Farebné zemiaky.
Zo zvyšných zemiakov v šupke chutná, zdravá večera :-)Recept zo starého časopisu.

Hubatej mäsové buchty
Je to veľmi úsporný recept z vareného mäsa z polievky. Ľúbili ich moje deti a teraz...

Hruška na červeném víně
Hrušky oloupeme a dáme je do kastrůlku vcelku. Zalijeme červeným vínem tak, aby byly potopené....

Gnocchi s cesnakovým krémom a ružičkovým kelom
Na gnocchi vopred uvaríme zemiaky v šupke, po vychladnutí ich ošúpeme, nastrúhame najemno, zmiešame s múkou...

Hovädzie na shiitake a judášovom uchu
Variantov na prípravu mäsa s paletou húb je v slovenskej kuchyni nespočetne mnoho. Rád s voňavou...