Hnedá ryža s mrkvou a plnenými olivami

martinis - fotkamartinis, 18. júla 2014
Hnedá ryža s mrkvou a plnenými olivami
Foto: martinis

Ak sa podarí zohnať veľké zelené olivy plnené čerstvým ovčím syrom, oplatí sa ich využiť v nejakom jednoduchom jedle, kde ich neprebijú iné chute. Hodí sa k nim napríklad hnedá ryža a mrkva dusená na olivovom oleji so sviežou chuťou petržlenu.

2
porcie
35 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 poháriky
3 poháriky
 štipka
8 ks (cca 300g, postrúhaná nahrubo)
2 PL
 bal. (11 ks, plnené ovčím syrom)
 hrsť (posekaná)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryžu dáme do malého hrnca, zalejeme vývarom a privedieme k varu. Plameň stíšime, prikryjeme a varíme 30-35 minút. Na panvicu kvapneme olivový olej, necháme rozohriať, pridáme nastrúhanú mrkvu a restujeme alebo dusíme 20 minút. Záverom osolíme.

  2. 2

    Olivy poprekrajujeme, petržlenovú vňať umyjeme a nasekáme. Hotovú ryžu uložíme na taniere, pridáme dusenú mrkvu a ozdobíme petržlenovou vňaťou a olivami. Podával som aj s miešaným šalátom :)

    Hnedá ryža s mrkvou a plnenými olivami - obrázok 2

Diskusia k receptu

zuzanka1367
Ja Ti dávam 5*, tvoj recept obsahuje samé chutné a zdravé veci...nie vždy sa tak stravujem, ale pochutnala by som si...
mariamka
naozaj pekne, akurat konzultujem doma, ze by sme si to so synom spravili, co tam mas za salat?
frezia68
Máš to za *****,recept pre mňa do tých teplôt,hoci som také olivy ešte nevidela.Ale tá hnedá ryža natural bola ozaj mäkká za 35 min. ?
martinis
@zuzanka1367 až budeš mať chuť na čosi ľahké, určite ho vyskúšaj, nezaberie veľa času a nie je náročný ani na suroviny :)
@izabella929 ďakujem, som rád, že sa recept páči! ;)
@mariamka tak ako to dopadlo? Som zvedavý! :)
Ide len o zmes mangoldu, rukoly a špenátu so štipkou soli a kvapkou oleja.
@frezia68 ďakhujem za Tvoje hviezdičky :)
Tieto olivy sa dajú zohnať buď v špecializovaných talianskych obchodoch alebo v Tescu; ryža bola naozaj akurát - teda aspoň mne vyhovovala, ja ju nemám rád až príliš mäkkú, myslím, že ani dlhším varením by veľmi nezmäkla ...
bozulka
Editka,aj v Kauflande. @martinis , recept ako ináč-výborný.Ja by som pridala aspoň 2-3 aj plnené s feferonkami /malé papričky,tie milujem/.
andiss
Dnes odskusane, akurat s ryzou Basmati, olivy klasicke a trosku posypane balkanskym syrom :-))