Foto: martinis
Ak sa podarí zohnať veľké zelené olivy plnené čerstvým ovčím syrom, oplatí sa ich využiť v nejakom jednoduchom jedle, kde ich neprebijú iné chute. Zobraziť celý popisAk sa podarí zohnať veľké zelené olivy plnené čerstvým ovčím syrom, oplatí sa ich využiť v nejakom jednoduchom jedle, kde ich neprebijú iné chute. Hodí sa k nim napríklad hnedá ryža a mrkva dusená na olivovom oleji so sviežou chuťou petržlenu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 poháriky |
|
3 poháriky |
|
štipka |
|
8 ks (cca 300g, postrúhaná nahrubo) |
|
2 PL |
|
bal. (11 ks, plnené ovčím syrom) |
|
hrsť (posekaná) |
|
Postup
-
1
Ryžu dáme do malého hrnca, zalejeme vývarom a privedieme k varu. Plameň stíšime, prikryjeme a varíme 30-35 minút. Na panvicu kvapneme olivový olej, necháme rozohriať, pridáme nastrúhanú mrkvu a restujeme alebo dusíme 20 minút. Záverom osolíme.
- 2
Olivy poprekrajujeme, petržlenovú vňať umyjeme a nasekáme. Hotovú ryžu uložíme na taniere, pridáme dusenú mrkvu a ozdobíme petržlenovou vňaťou a olivami. Podával som aj s miešaným šalátom :)
- 2
@izabella929 ďakujem, som rád, že sa recept páči! ;)
@mariamka tak ako to dopadlo? Som zvedavý! :)
Ide len o zmes mangoldu, rukoly a špenátu so štipkou soli a kvapkou oleja.
@frezia68 ďakhujem za Tvoje hviezdičky :)
Tieto olivy sa dajú zohnať buď v špecializovaných talianskych obchodoch alebo v Tescu; ryža bola naozaj akurát - teda aspoň mne vyhovovala, ja ju nemám rád až príliš mäkkú, myslím, že ani dlhším varením by veľmi nezmäkla ...