Grécke mäsové guľky v citrónovej omáčke

Dávid Baka
prevádzkar Silvanus Rest Hubert v Nových Zámkoch, 20. januára 2014
Grécke mäsové guľky v citrónovej omáčke
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
100 g
100 g uvarená
1 ks
Omáčka:
1,5 ks
2-3 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme všetky ingrediencie a vytvoríme guľky (priemer asi 3 cm), ktoré vložíme do horúcej vody s kúskom masla a uvaríme (približne pätnásť minút).

  2. 2

    Omáčka: Do vody, v ktorej sa varili guľky, nalejeme dve rozšľahané vajíčka s citrónovou šťavou. Zahustíme múkou.

  3. 3

    Pri podávaní guľky polejeme omáčkou.

Diskusia k receptu

2010
Pan sefkuchar ??? tato tradicna omacka sa vola Avgolemono a kdo umi ten je zahusti len s vajickami bez muky a tak sa robi vsade v Grecku .
ebaka
Omáčka sa mi páči,guľky robievam...dobrá kombinácia
2010
@ebaka , ako sefkuchar ma vediet ze ta omacka sa tak nerobi , to je to iste ako zahustit madarsky gulas mukou a vegetou na to uz by tu boli sexualne orgie komentarov.
jozka2
nech sa vola ako chce vyzera to veeelmi lakoavo
elenitsazante
tiez to varievam a mam to velmi rada, ale z hovadzieho maska, a do omacky davam iba zltok a z bielka urobim sneh, ktory dam na zaver, ked vypnem sporak




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia