Grécke mäsové guľky v citrónovej omáčke
Dávid Baka
prevádzkar Silvanus Rest Hubert v Nových Zámkoch, 20. januára 2014
prevádzkar Silvanus Rest Hubert v Nových Zámkoch, 20. januára 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme všetky ingrediencie a vytvoríme guľky (priemer asi 3 cm), ktoré vložíme do horúcej vody s kúskom masla a uvaríme (približne pätnásť minút).
- 2
Omáčka: Do vody, v ktorej sa varili guľky, nalejeme dve rozšľahané vajíčka s citrónovou šťavou. Zahustíme múkou.
- 3
Pri podávaní guľky polejeme omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu