Muffinovo šlahačkové rezy

martina123 - bez fotkymartina123, 3. marca 2013

Tento recept som robila prví krát podľa vlastnej fantázie. Na základ koláča som použila muffinové cesto,malinoví lekvár,čokoládovú plnku, šľahačku a na koniec som Zobraziť celý popisTento recept som robila prví krát podľa vlastnej fantázie. Na základ koláča som použila muffinové cesto,malinoví lekvár,čokoládovú plnku, šľahačku a na koniec som to posypala dekoračnými cukrovinkami (srdiečkami). Prajem Dobrú Chuť.

35
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

3
1 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnčeka
2 hrnčeky preosiatej
1/2 ČL
1/2 ks
1/2 ks
1/4 hrnčeka
1 pohár
Plnka:
10 PL
6 PL
30 g
50 g
250 g
1 ks
1 bal.




Postup

  1. 1

    cesto: Rúru predhrejeme na 160°C. V miske rozšľaháme vajcia,pridáme maslo aj cukor a vymiešame dopenista. Pridáme mlieko a múku s kypriacim práškom a dobre premiešame. Elektrickým šľahačom miešame asi 2 minúty, kým nie je zmes ľahká a krémová. Cesto rozdelíme do dvoch mís. Do prvej pridáme pomarančovú šťavu aj kôru,do druhého kakao. A nanášame na vymastený a vysypaný plech.Pečieme 18 až 20 minút . Po vychladnutí nanesieme malinový džem.

  2. 2

    Plnka: cukor,vodu,kakao a čokoládu uvaríme na sporáku-miešať stále aby neprihorelo.Po vychladnutí v miešame do masla vyšľahaného so žĺtkom. Plnku navrstvíme na lekvárom potretý koláč a na plnku natrieme práškovú šľahačku . A dozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Diskusia k receptu

martamm
Martinka, krásne, úhľadné a jednoduché rezy, už sú v mojej KK :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia