
Silvestrovský šalát
Tlačenku, uhorky a uvarené vajcia nakrájame na kocky, cibuľu na kolieska. Zmes vložíme do misky, pridáme podľa...

Špenátový koláč
Netradičný zelený koláč zaujme netypickou kombináciou špenátu, tvarohu a cestovín.

Pečené buchtičky
Do misky si pripravime preosiatu muku, urobime do nej maju jamku, do nej same 1...

Vanilkovo-mandľová torta s hruškami
V miske vypracujeme z múky, práškového cukru, mandľového mlieka a kokosového oleja elastické cesto...

Domáce škvarky
U mäsiara si objednajte surové sadlo, na skúšku aspoň kilogram, ale podľa mojich skúseností vám to stačiť určite nebude....

Brokolicovo-syrová inšpirácia
Som syrožrútka a zeleninová maniačka. Túto variantu som si pripravila ako chuťovku na záver dňa.

Slimáčikovia
Ryžu premyjeme a preložíme do hrnca. Pridáme 3 poháre vody a privedieme k varu. Na...

Avokádový dip s medvedím cesnakom
Avokádo zbavíme šupky a oddelíme od kôstky. Nakrájame na menšie kocky, preložíme do misky, ...

Bohatá omeleta
Vajcia rozhabarkujeme vidličkou, pridáme salámu nakrájanú na širšie pásiky a osolíme.

Moje špagety
Tento recept na špagety som si vymyslela kedysi dávno, keď som sa ešte učila variť...

Morská šťuka s kokosovou omáčkou
Tento exotický recept mám od mojej brazílskej kamarátky. Tak ako to robia oni doma.

Mäsový koláčik na spôsob Christmas mince pie
Cibuľu, očistené jablko a zeler nakrájame na drobné kocky, opražíme a pridáme mäso. Všetko necháme dobre...

Škoricové cereálie
Domáce cereálie bez vajec a laktózy, vhodné aj do mlieka alebo len tak na chrumkanie.

Marinované masliaky na špajli
Cukety pokrájame na kolieska hrúbky malíčka, papriku na štvorčeky primeranej veľkosti.

Diabolské placky s kačacím perkeltom
Z kačacích pŕs odstránime kožu a nakrájame ich na kúsky. Uvaríme perkelt. Nadrobno pokrájanú cibuľu...

Šampiňónová polievočka
Túto polievočku som si urobila len tak, pre potešenie . Milujem šampiňony v akejkoľvek úprave ale...

Ešte jeden mazanec
Pred viacerými rokmi som si opísala recept na mazanec z českej televízie, patrí medzi naše najobľúbenejšie....

Bryndzové pirohy
Tieto pirohy sú z mojej rodnej obce - Vernár. Sú vynikajúce, vyskúšajte. :)

Šťouchané brambory s osmaženou cibulkou, červenou řepou a žampiony
Dostala jsem opožděný dárek od dcery mého přítele :-). Tvořítko na různá jídla a to bych...

Lečová torta
Lečo skladané a dusené na spôsob torty. Esteticky pôsobivá a naviac chutná dobrota, ktorú si...

Kura s mandľami
Pekne chrumkavučké!!!Napísala som kura ale môžu to byť aj stehienka a dokonca sme potrebovali minúť kapustu, tak...

Rýchly jablkový koláč
tento koláč pripravujem dosť často, nakoľko je rýchlo urobený a aj rýchlo zjedený.

Handrová polievka
Minulý týžden som náhodou pozerala na PRIME PROSTRENO a tam jeden zo sutažiacich varil tuto polievku. zaujala...

Talianske prekvapenie pre Borisa
Keďže má zajtra môj priateľ meniny, tak som sa mu rozhodla pripraviť túto minitortičku. Zmiešala...

Pstruh dúhový pečený na ohni
Čerstvú rybu zbavíme vnútorností, umyjeme, jemne solíme a koreníme čerstvo zomletým korením. Napichneme na...

Jesenný šalát s batatmi, karfiolom a ľanovými krutónmi bez lepku
Pred zimou vždy treba posilniť imunitu a vy to môžete urobiť už dnes....

Profiterolky s likérovým krémom
Najskôr pripravíme odpaľované cesto tak, že uvaríme vodu spolu s olejom, pridávame múku a na...

Pečeňové paté vo farebnej mrkve
Nech nikto nemávne rukou. Jedlá z vnútorností sú samostatnou kapitolou, čo dobre preverí zručnosť kuchára. Chce to totiž trpezlivosť i kreativitu,...

Bezlepkové žemličky na sladko
Z Novalim bezlepkovej zmesi Promix BETA, ktorá je špeciálne vyvinutá na kysnuté koláče a je obohatená...

Huby na smotane s chrenom
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistené a opláchnuté, nahrubo pokrájané huby, ochutíme...

Býčie rebrá s dubákmi
Rebrá napílime a orestujeme na oleji zo všetkých strán. Vyberieme, vložíme zeleninu nasekanú na väčšie...

Plnené zemiaky pečené v alobale
Umyté zemiaky v šupke vidličkou pár razy pichneme a každý zabalíme do alobalu. Pečieme na 200...

Maškrta s lososom
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme ich vychladnúť, olúpeme, rozpolíme a vyberieme žĺtky.