Stašky so slivkami a orechmi
Vladimír Lokšík
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 23. októbra 2012
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 23. októbra 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
10-15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky nastrúhame, prisypeme múku, soľ, rozbijeme vajce a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme, narežeme na menšie kusy a plníme vykôstkovanými slivkami a lekvárom.
- 2
Zavrieme do guliek a vložíme do vriacej vody. Varíme 10–15 minút.
- 3
Maslo rozpustíme, pridáme orechy, prehrejeme a prelievame stašky. Názov stašky pochádza z oblasti Kolárovíc, ale jedlo samotné sa varilo od Nitry až po Námestovo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu