Stašky so slivkami a orechmi

Vladimír Lokšík
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 23. októbra 2012
Stašky so slivkami a orechmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g, uvarené
200 g
500 g
80 g
50 g
1 ks
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Zemiaky nastrúhame, prisypeme múku, soľ, rozbijeme vajce a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme, narežeme na menšie kusy a plníme vykôstkovanými slivkami a lekvárom.

  2. 2

    Zavrieme do guliek a vložíme do vriacej vody. Varíme 10–15 minút.

  3. 3

    Maslo rozpustíme, pridáme orechy, prehrejeme a prelievame stašky. Názov stašky pochádza z oblasti Kolárovíc, ale jedlo samotné sa varilo od Nitry až po Námestovo.

Diskusia k receptu

martamm
Rozmyslala som, co je pod tým názvom a hľa, slivkové gule, aj ja takto robievam, s orechmi sú výborné...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia