Zemiakové pirohy plnené kohútim mäsom

Ján Králik
šéfkuchár hotela Marlene v Oščadnici, 16. septembra 2012
Zemiakové pirohy plnené kohútim mäsom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
45 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
 čerstvá
10 ks, väčšie
2 ks




Postup

  1. 1

    Kohúta uvaríme v slanej vode, vykostíme a zomelieme. Pridáme trochu smotany, soľ, korenie a čerstvo nasekanú petržlenovú vňať, premiešame a zmesou naplníme pirohy.

  2. 2

    Pirohy: uvarené zemiaky zomelieme, pridáme vajce, soľ, múku a vyformujeme cesto. Potom z neho spravíme bochník a ten vyvaľkáme. Formičkou na pirohy povykrajujeme štvorce, naplníme ich zmesou z kohútieho mäsa, preložíme a varíme vo vriacej vode približne sedem minút. Podávame preliate omáčkou.

  3. 3

    Omáčka: do hrnca dáme smotanu, zavaríme, ochutíme soľou, korením a pridáme čerstvo nakrájanú pažítku.

Diskusia k receptu

marienka44
@J án Králik , zemiaky sa varia v supke alebo obielene?
Plnky mozu byt vseliake. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia