Zemiakové pirohy plnené kohútim mäsom
Ján Králik
šéfkuchár hotela Marlene v Oščadnici, 16. septembra 2012
šéfkuchár hotela Marlene v Oščadnici, 16. septembra 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kohúta uvaríme v slanej vode, vykostíme a zomelieme. Pridáme trochu smotany, soľ, korenie a čerstvo nasekanú petržlenovú vňať, premiešame a zmesou naplníme pirohy.
- 2
Pirohy: uvarené zemiaky zomelieme, pridáme vajce, soľ, múku a vyformujeme cesto. Potom z neho spravíme bochník a ten vyvaľkáme. Formičkou na pirohy povykrajujeme štvorce, naplníme ich zmesou z kohútieho mäsa, preložíme a varíme vo vriacej vode približne sedem minút. Podávame preliate omáčkou.
- 3
Omáčka: do hrnca dáme smotanu, zavaríme, ochutíme soľou, korením a pridáme čerstvo nakrájanú pažítku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Plnky mozu byt vseliake. :-)