Foto: lan
Veľmi lahodná hrachová kaša, sýta a rýchla..a nespôsobuje flatulenciu :)
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hrach na niekoľko hodín (noc) namočíme do vody, ideálne je niekoľkokrát vymeniť vodu kým budeme kašu variť.
- 2
Hrach pomelieme alebo rozmixujeme najemno (ak použijeme ponorný mixér, tak samozrejme pridáme vodu )a varíme so soľou a majoránom. Tým, že je hrach zmäknutý a rozmixovaný, uvarí sa rýchlo - asi za 7 minút a má oveľa lepšiu chuť ako klasická hrachová kaša. Použijeme mierny oheň a stále miešame, kaša rýchlo hustne.
- 3
Servírujeme poliatu maslom, posekaným cesnakom a čerstvým majoránom. Môžeme pridať hrianku, kalamata olivy, rukolu alebo ľadový šalát.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
... prečo nemôže byť postup klasický..??namočiť..variť..domixovať prípadne..??zmení to výrazne chuť..??ja ani nemixujem..nevadí nám-ak sa nájde kde-tu kúsok hrachu..
vyvarím s hrachom kožu z údenej slaniny..vždy sa čudujem..aké je to jednoduché a výborné..