
Cheesecake s proteínom
Piškóty a ovsené vločky rozdrvíme na jemno a spolu s ostatnými surovinami určenými na korpus vymixujeme a...

Šoulet
Aspon 4 h vopred namočime zeleny hrach ale možme nechať kludne aj cez noc. Vodu zlejeme...

Krémové špagety s hubami a kimchi
Nakrájaný pór a fenikel orestujeme na oleji niekoľko minút.

Jednoduché bryndzové pirohy
Kilo zemiakov v šupke uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, necháme vychladnúť, ošúpeme a...

Jablkové sušienky
Vajcia a kryštálový cukor vyšľaháme mixérom do penista. Pridáme zmäknuté maslo a zľahka ho primiešame....

Moravský vrabec s dusenou novou hlávkovou kapustou
Dnešný obed nám veľmi chutil aj bez pridávania múky...

Sójove tofu špagety
Sójové rezance zalejeme horúcim bujónom a necháme napučať. Medzitým si nakrájame tofu na malé kocky a...

Trikolóra víťaza
Jahody a cukor rozmixujeme a pridáme 3 plátky napučanej želatíny. Dáme do pohára a necháme stuhnúť....

Grilovaná pražma s paradajkovo–olivovou zmesou
Čerstvé ryby zbavíme vnútorností, ak chceme, zbavíme ich aj hlavy a umyjeme pod tečúcou vodou....

Key lime pie - limetkový okrúhly koláč
Recept som našla na internete, ale bolo tam viacero nepresností, tak som ho upravila...

Veľkonočné hniezda
Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Jemne...

Zubáč Valentín
Naša vychutnávka na Valentína. Mal som malo zubáča, boli to len také pláty, štyri...

Kapustové závitky
Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v osolenej vode. 8 listov oddelíme, ...

Šatôčky z mrkvového cesta
Múku preosejeme s práškom do pečiva, primiešame tuk a strúhanú mrkvu. Vypracujeme cesto, rozvaľkáme na hrúbku 1/2 cm a pokrájame na štvorce 5...

Domáce müsli
Vo veľkej miske si pomiešame ovsené vločky s maslom, medom, cukrom, orieškami (podľa vašej...

Ovseno-syrová haruľa
Pre milovníkov ovsených vločiek. Niekto robí ovsené fašírky, my uprednostňujeme tento spôsob. Výborná na studeno aj...

Pečený zeler s kôprovou omáčkou
Na krutóny vymiesime z uvedených surovín vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto ešte raz...

Uhorkové gazpacho
Zmenila som pomer klasického gazpacha, uhoriek máme viac než dosť.

Mäso v batôžku
Tento týždeň skúšam variácie na tému - mäso, pečeň a jablko - a tu je...

Môj prvý domáci celozrnný chlebík
Konečne som sa odhodlala aj ja upiecť domáci chlieb. Poviem vám mala som pred tým...

Fazuľová polievka s tekvicou
túto polievku som si vymyslela, možno je niekde podobná, ale verte je výborná :-)

Pudingáč s chuťou Filipín
S chuťou Filipín preto, pretože som použila do receptu kokosový olej, ktorý odtiaľ pochádza, ...

Vianočný medovník
Tento medovník dá najviac práce. Platí však : koľko energie dáte, toľko sa vám aj vráti. Tak...

Bábovka s kokosom
Celé vajcia vymiešame s cukrom do penista, pridáme olej , vodu a šľaháme asi 5...

Cevizli Kuru Kayısı Tatlısı
Záver islamského pôstneho mesiaca ramadán sa blíži a zajtra sa začína trojdňový sviatok "Bayram", veľmi dôležitý,...

Bao s pečeným bravčovým bôčikom a tempura jablkom
Bao je čínska parená buchtička, ktorá môže byť plnená rôznymi mäsom, zeleninou, tempurou a...