Karí-makovo-sezamové slané štangličky

izabella929 - fotkaizabella929, 29. decembra 2011

Sľúbila som, že sem ešte pred sviatkami pridám jeden zaujímavý recept...je to slané pečivo vhodné na posedenie pri vínku.

15 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
200 g
250 g
1 kávová lyžička
40 g
1 kávová lyžička
1 dc
80 g
1 ks
 na potretie
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Na pracovnej doske som si preosiala hladkú aj polohrúbú múku po 200 g.Heru som nechala v chladničke dobre schladiť .Múku a studené maslo som spolu zmrvila..

    Karí-makovo-sezamové slané štangličky - obrázok 1
  2. 2

    Do tejto múkovo-maslovej hmoty som pridávala postupne všetky suroviny...žltok,celý mak, postrúhaný syr, soľ,curry korenie,prášok do pečiva a deci smotany. Všetko som spolu spracovala na cesto.

    Karí-makovo-sezamové slané štangličky - obrázok 2
  3. 3

    Hotové vymiesené cesto, som rozvaľkala na hrúbku 1 cm. oválne okraje som odrezala a vytvorený obdlžnik som prekrojila na polovicu a každú polovicu som pokrájala na štangličky...

    Karí-makovo-sezamové slané štangličky - obrázok 3
  4. 4

    Lubovolné dlžky, urobila som dvojaké...niekoľko kosoštvorcových a ostatné obdlžnikové.Hotové šťangličky som potrela rozšlahaným bielkom a posypala sezamovými semienkami...každý posype podľa svojich predstáv a chutí...je to krehunké a zároveň aj chrumkavé pečivo...z tejto jednej dávky mi vyšlo 40 kúskov...dobrú chuť...)

    Karí-makovo-sezamové slané štangličky - obrázok 4

Diskusia k receptu

cica2
aj mne sa páčia, slané máme radi :-)...kk
zdenkas
joj vypadajú super,ukladám vyskúšam.Dík za receptík.
babkamt
Dobrý nápad. Chcela som piecť pagáče , s tvojimi štangličkami , ktoré vyzerajú super a nie sú také náročné na prípravu oslávime .príchod nového roka.
helca103
sladkého už veru bolo dosť, práve hľadám niečo dobré slané na Silvestra, takže vďaka receptu @izabella929 a @elisticka ktorá to už stihla vyskúšať budeme mať niečo nove a ako čítam aj veľmi dobré
garanco
@izabela - presne podľa mojej chuti, určite ich upečiem, veľmi sa mi páči tento recept!
dorisa
@Kr ásne tyčinky, ja by som bez maku musela robiť, bo moj neznáša mak. @elisticka si šikovná, aj v pečení, aj čo sa týka počítačov:))))))
izabella929
@dorisa ,,,práve v tom maku a sezame je zaujímavé to, že to všetko príjemné chrumká pod zubami a je nesmierne krehké pečivo.-))a čo sa týka PC,neviem, na čo si práve myslela.-)
hubata
Nový, neokukaný recept a od toho karí sú tyčinky asi pekné žltučké, bodkované zasa od maku. Pekný receptík, ukladám do KK. Vďaka @izabella929
janger
Najprv som myslela, ze to bude z listkoveho cesta, ale nie je. Mozu byt tiez dobre, recept si odkladam :-).