Foto: izabella929
Sľúbila som, že sem ešte pred sviatkami pridám jeden zaujímavý recept...je to slané pečivo vhodné na posedenie pri vínku.
príprava
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
250 g |
|
1 kávová lyžička |
|
40 g |
|
1 kávová lyžička |
|
1 dc |
|
80 g |
|
1 ks |
|
na potretie |
|
1 lyžica |
|
Postup
-
1
Na pracovnej doske som si preosiala hladkú aj polohrúbú múku po 200 g.Heru som nechala v chladničke dobre schladiť .Múku a studené maslo som spolu zmrvila..
-
2
Do tejto múkovo-maslovej hmoty som pridávala postupne všetky suroviny...žltok,celý mak, postrúhaný syr, soľ,curry korenie,prášok do pečiva a deci smotany. Všetko som spolu spracovala na cesto.
-
3
Hotové vymiesené cesto, som rozvaľkala na hrúbku 1 cm. oválne okraje som odrezala a vytvorený obdlžnik som prekrojila na polovicu a každú polovicu som pokrájala na štangličky...
-
4
Lubovolné dlžky, urobila som dvojaké...niekoľko kosoštvorcových a ostatné obdlžnikové.Hotové šťangličky som potrela rozšlahaným bielkom a posypala sezamovými semienkami...každý posype podľa svojich predstáv a chutí...je to krehunké a zároveň aj chrumkavé pečivo...z tejto jednej dávky mi vyšlo 40 kúskov...dobrú chuť...)
Diskusia k receptu