Citrónové kurča

maggi - fotkamaggi, 13. septembra 2013
Citrónové kurča
Foto: maggi

Komerčný recept

Suroviny

4 ks
3 ks
100 g
3 strúčiky
3 kocky
500 ml




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia očistite, osoľte, okoreňte, vložte do šťavy z dvoch citrónov a nechajte marinovať asi 2 hodiny. V panvici rozpáľte olej a orestujte slaninu nakrájanú na kocôčky.

  2. 2

    Pridajte marinované mäso a opečte ho z oboch strán. Podlejte vodou a šťavou z citróna, priveďte do varu, pridajte kocky šťavy ku kuraťu a povarte, kým sa kocky nerozpustia. Všetko vložte do zapekacej misy, pridajte nastrúhaný cesnak a na mäso položte plátky citróna.

  3. 3

    Zakryte pokrievkou alebo alobalom a dajte piecť na 20 minút do rúry na 180 °C. Citrónové kurča podávajte s ryžou, zemiakmi alebo bielym pečivom.

Diskusia k receptu