Čučoriedkový cheesecake
Čučoriedkový cheesecake

Vynikajúci narodeninový čučoriedkový cheesecake

klarinet - fotkaklarinet, 16. augusta 2024
Vynikajúci narodeninový čučoriedkový cheesecake
Foto: klarinet

Výborný cheesecake ideálny na narodeninovú oslavu.

10
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Korpus:
1 bal.
200 g roztopené
Krém:
500 g
400 ml vychladená
2 bal.
2 PL
Ganache:
200 g
100 ml
Coulis:
2 bal.
3 PL




Postup

  1. 1

    Keksy rozdrvíme v sáčku tĺčikom, zmiešame s roztopeným maslom, nasypeme na spodok tortovej formy a utlačíme. Následne formu s korpusom odložíme na 20 minút do chladničky.

  2. 2

    Zatiaľ si pripravíme čučoriedkové coulis: do hrnca dáme mrazené čučoriedky a 3 lyžice cukru. Občas premiešame. Privedieme ich do varu a miešame, kým nám zmes nezačne hustnúť. Rozmixujeme ponorným mixérom. Nad misku si dáme sitko, do ktorého nalejeme čučoriedkovú zmes a prepasírujeme. Asi tretinu coulis si oddelíme (zvyšné coulis dáme hneď vychladiť) a za stáleho miešania povaríme ešte 5 minút, vychladíme, natrieme na korpus a znovu formu vložíme do chladničky.

  3. 3

    Vychladenú smotanu na šľahanie (400 ml) vyšľaháme s cukrom a so zvyšným vychladeným coulis, tak aby špičky boli pevné. Do veľkej misky dáme mascarpone a jemne ho prešľaháme s vanilkovým cukrom. Čučoriedkovú šľahačku dáme do misky ku mascarpone a chvíľu ich prešľaháme na nízkych otáčkach, aby sa zmes spojila. Nešľaháme dlho, aby sa šľahačka nezrazila. Zmes natrieme na korpus a vložíme do chladničky.

  4. 4

    Čokoládu nalámeme na kúsky do menšej misky. Smotanu na šľahanie zohrievame kým nebude takmer vriaca, rovnomerne polejeme nalámanú čokoládu a necháme cca 1 minútu postáť. Premiešame. Ganache opatrne vylejeme na zatuhnutý krém a rozotrieme. Dáme zatuhnúť do chladničky. Po vybratí cheesecake ozdobíme cukríkmi a pomocou sušienok vytvoríme dinosaura a robota.

Diskusia k receptu

dvorka
Torta vyzerá super a aj suroviny sú na zjedenie. Kľudne by som takúto rada dostala na moju 60-ku. Aj presne s takýmto obrázkom :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia