Vynikajúci narodeninový čučoriedkový cheesecake
Foto: klarinet
Výborný cheesecake ideálny na narodeninovú oslavu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Korpus: | |
1 bal. |
|
200 g roztopené |
|
Krém: | |
500 g |
|
400 ml vychladená |
|
2 bal. |
|
2 PL |
|
Ganache: | |
200 g |
|
100 ml |
|
Coulis: | |
2 bal. |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Keksy rozdrvíme v sáčku tĺčikom, zmiešame s roztopeným maslom, nasypeme na spodok tortovej formy a utlačíme. Následne formu s korpusom odložíme na 20 minút do chladničky.
- 2
Zatiaľ si pripravíme čučoriedkové coulis: do hrnca dáme mrazené čučoriedky a 3 lyžice cukru. Občas premiešame. Privedieme ich do varu a miešame, kým nám zmes nezačne hustnúť. Rozmixujeme ponorným mixérom. Nad misku si dáme sitko, do ktorého nalejeme čučoriedkovú zmes a prepasírujeme. Asi tretinu coulis si oddelíme (zvyšné coulis dáme hneď vychladiť) a za stáleho miešania povaríme ešte 5 minút, vychladíme, natrieme na korpus a znovu formu vložíme do chladničky.
- 3
Vychladenú smotanu na šľahanie (400 ml) vyšľaháme s cukrom a so zvyšným vychladeným coulis, tak aby špičky boli pevné. Do veľkej misky dáme mascarpone a jemne ho prešľaháme s vanilkovým cukrom. Čučoriedkovú šľahačku dáme do misky ku mascarpone a chvíľu ich prešľaháme na nízkych otáčkach, aby sa zmes spojila. Nešľaháme dlho, aby sa šľahačka nezrazila. Zmes natrieme na korpus a vložíme do chladničky.
- 4
Čokoládu nalámeme na kúsky do menšej misky. Smotanu na šľahanie zohrievame kým nebude takmer vriaca, rovnomerne polejeme nalámanú čokoládu a necháme cca 1 minútu postáť. Premiešame. Ganache opatrne vylejeme na zatuhnutý krém a rozotrieme. Dáme zatuhnúť do chladničky. Po vybratí cheesecake ozdobíme cukríkmi a pomocou sušienok vytvoríme dinosaura a robota.
Tiež Čučoriedkový cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
😄Ďakujem za milý komentár 😊