Foto: palokuchki
Je to vlastne quiche v trochu inej podobe.
porcií
príprava
na 180-170 °C
Postup
-
1
Cesto som si pripravila zmiesenim masla, muky a soli.
-
2
Ak sa vam nebude dat cesto spojit pridajte opatrne 2-3 lyzice studenej vody. 2/3 cesta som rozvalkala medzi dvoma papierami na pecenie.
-
3
Forma na pecenie mala 20cm priemer. Pred valkanim cesta som si oznacila na papier velkost formy a cesto som vyvalkala o 2,5 cm vacsie ako bol jej priemer. Cesto som prelozila do formy a popichala som ho vidlickou.
-
4
Cesto som piekla vo vyhriatej rure 180C 15 minut.
-
5
Na spodok predpeceneho cesta som dala posekanu sunku a mladu cibulku.
-
6
Pokrajane sampiony som najprv poprazila na masle a potom som ich pridala k sunke a cibulke. Dve vajicka som rozslahala so smotanou a naliala som ich na pripravenu plnku. Plnku som posolila a okorenila cerstvo mletym korenim.
-
7
Do plnky som urobila pat jamiek.
-
8
Do kazdej pripravenej jamky som rozbila jedno vajicko.
-
9
Odlozenu jednu tretinu cesta som rozvalkala a dala som ju na vrch kolaca. Vrch cesta som potrela rozslahanym vajickom.
-
10
Kolac som potom este piekla vo vyhriatej rure 170C dalsich 15 minut.
-
11
Kolac som piekla v rozoberacej tortovej forme. Takto ho bolo lahsie vybrat.
-
12
Este jeden obrazok v reze.
je to za 5* , samozrejme kk je už tam :-)