Chrumkavé čokoládové pralinky nepečené
Foto: droetker
Komerčný recept
porcií
príprava
Suroviny
Na ozdobenie: | |
1/2 bal. |
|
Na pralinky: | |
1/2 bal. |
|
20 g zmäknuté |
|
100 g (napr. Nutella) |
|
50 g (napr. Club) |
|
2 ČL |
|
Na posypanie: | |
1 PL zarovnaná |
|
Postup
-
1
Ešte potrebujeme: papier na pečenie, 25 papierových košíčkov na pralinky (Ø 2,5 cm)
- 2
Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale, polovicu nalejeme na papier na pečenie a rozotrieme na tenkú vrstvu. Vložíme do mrazničky a necháme stuhnúť. Po stuhnutí nožom nasekáme na malé kúsky.
- 3
Na prípravu praliniek nalejeme druhú polovicu polevy do misy, pridáme maslo a vmiešame lieskovoorieškový krém. Sušienky vložíme do igelitového vrecka, dobre uzavrieme a rozdrvíme váľkom.
- 4
Do hmoty na pralinky vmiešame rozdrvené sušienky a rumovú arómu. Uložíme na 30 minút do chladničky. Pomocou kávovej lyžičky odoberáme časť hmoty na pralinky, z ktorej ručne vytvarujeme guľôčky. Guľôčky obalíme v kúskoch nalámanej polevy a umiestnime do košíčkov. Pralinky uložíme na 1 hodinu do chladničky. Uchovávame v chlade.
- 5
Pred podávaním pocukrujeme.
- 6
TIPY: Pralinky môžeme uchovávať v dobre uzavretej nádobe v chlade asi 2 týždne alebo ich môžeme zamraziť. Polevu de Luxe 35 % kakao je možné nahradiť polevou tmavou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu