Chrumkavé čokoládové pralinky nepečené

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 20. februára 2016
Chrumkavé čokoládové pralinky nepečené
Foto: droetker

Komerčný recept

25 ks
porcií
40/30 minút
príprava

Suroviny

Na ozdobenie:
1/2 bal.
Na pralinky:
1/2 bal.
20 g zmäknuté
100 g (napr. Nutella)
50 g (napr. Club)
2 ČL
Na posypanie:
1 PL zarovnaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ešte potrebujeme: papier na pečenie, 25 papierových košíčkov na pralinky (Ø 2,5 cm)

  2. 2

    Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale, polovicu nalejeme na papier na pečenie a rozotrieme na tenkú vrstvu. Vložíme do mrazničky a necháme stuhnúť. Po stuhnutí nožom nasekáme na malé kúsky.

  3. 3

    Na prípravu praliniek nalejeme druhú polovicu polevy do misy, pridáme maslo a vmiešame lieskovoorieškový krém. Sušienky vložíme do igelitového vrecka, dobre uzavrieme a rozdrvíme váľkom.

  4. 4

    Do hmoty na pralinky vmiešame rozdrvené sušienky a rumovú arómu. Uložíme na 30 minút do chladničky. Pomocou kávovej lyžičky odoberáme časť hmoty na pralinky, z ktorej ručne vytvarujeme guľôčky. Guľôčky obalíme v kúskoch nalámanej polevy a umiestnime do košíčkov. Pralinky uložíme na 1 hodinu do chladničky. Uchovávame v chlade.

  5. 5

    Pred podávaním pocukrujeme.

  6. 6

    TIPY: Pralinky môžeme uchovávať v dobre uzavretej nádobe v chlade asi 2 týždne alebo ich môžeme zamraziť. Polevu de Luxe 35 % kakao Dr. Oetker je možné nahradiť polevou tmavou Dr. Oetker.

Diskusia k receptu