Čučoriedková Pavlovova
pastry chef Hotela Lomnica v Tatranskej Lomnici, 28. januára 2022
Foto: Hotel Lomnica
porcií
tepelná úprava
Suroviny
Snehové korpusy: | |
4 ks |
|
280 g |
|
štipka |
|
Dusené čučoriedky: | |
250 g |
|
50 g |
|
5 g |
|
Čučoriedkový krém: | |
100 g |
|
50 g |
|
200 g |
|
4 g |
|
500 g |
|
Postup
-
1
Bielky s cukrom a so štipkou soli vyšľaháme na sneh, z ktorého vytvarujeme na plech vystlaný papierom košíčky. Pečieme najprv 30 minút pri teplote 140 stupňov a potom 60 minút pri 100 stupňoch.
- 2
Čučoriedky podusíme s cukrom a pektínom domäkka, ale nerozvárame ich, necháme ich celé.
- 3
Na krém zohrejeme čučoriedkové pyré, pridáme citrónovú šťavu, na kúsky nalámanú čokoládu. Odstavíme, miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a potom primiešame napučanú želatínu. Dáme vychladiť. Vyšľaháme smotanu a potom ešte spolu s čučoriedkovo–čokoládovou zmesou vyšľaháme dotuha.
- 4
Vychladnuté sušené snehové korpusy plníme dusenými čučoriedkami a krémom. Ozdobíme čerstvými čučoriedkami.
- 5
Ruby čokoláda má ružovú farbu, ale nie je to pridaním farbív alebo ovocných príchutí. Je vyrobená z vyšľachtených ružových kakaových bôbov.
Tiež Čučoriedkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu