Čučoriedkový zákusok
Čučoriedkový zákusok

Čučoriedková Pavlovova

Jozef Brudňák
pastry chef Hotela Lomnica v Tatranskej Lomnici, 28. januára 2022
Čučoriedková Pavlovova
Foto: Hotel Lomnica
10 ks
porcií
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Snehové korpusy:
4 ks
280 g
štipka
Dusené čučoriedky:
250 g
50 g
5 g
Čučoriedkový krém:
100 g
50 g
200 g
4 g
500 g




Postup

  1. 1

    Bielky s cukrom a so štipkou soli vyšľaháme na sneh, z ktorého vytvarujeme na plech vystlaný papierom košíčky. Pečieme najprv 30 minút pri teplote 140 stupňov a potom 60 minút pri 100 stupňoch.

  2. 2

    Čučoriedky podusíme s cukrom a pektínom domäkka, ale nerozvárame ich, necháme ich celé.

  3. 3

    Na krém zohrejeme čučoriedkové pyré, pridáme citrónovú šťavu, na kúsky nalámanú čokoládu. Odstavíme, miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a potom primiešame napučanú želatínu. Dáme vychladiť. Vyšľaháme smotanu a potom ešte spolu s čučoriedkovo–čokoládovou zmesou vyšľaháme dotuha.

  4. 4

    Vychladnuté sušené snehové korpusy plníme dusenými čučoriedkami a krémom. Ozdobíme čerstvými čučoriedkami.

  5. 5

    Ruby čokoláda má ružovú farbu, ale nie je to pridaním farbív alebo ovocných príchutí. Je vyrobená z vyšľachtených ružových kakaových bôbov.

Diskusia k receptu

haji
Pavlova s čučoriedkovým krémom je milé oživení, krém musí být fantastický. Krásné foto!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia