Kalerábová polievka s dyňovými haluškami

jarkoslav - fotkajarkoslav, 8. mája 2014
Kalerábová polievka s dyňovými haluškami
Foto: jarkoslav

Táto polievka patrí medzi najchutnejšie polievky v našej rodine.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
200 g
200 g
 ks
50 - 100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Do vody dáme kuracie krídla a necháme vrieť 30 min. Krídla vyberieme, pridáme bujón, na kocky pokrájaný alebo na jemno postrúhaný kaleráb, vegetu, soľ, maggi a varíme. Keď bude kaleráb mäkký, pridáme dyňové halušky a varíme ďalších 10 min. Dochutíme podávame.

  2. 2

    Dyňové halušky: Zmiešame polohrubú múku, vajce, očistenú a na jemno postrúhanú dyňu( ak použijeme dyňu v zmrazenom stave, treba ju zbaviť vody), vegetu, soľ, maggi a vypracujeme tuhšie cesto. Halušky sádzame priamo do polievky.

Diskusia k receptu

eraserhead
@Jarkoslav nedaj nič Ty na neprajníkov, domáca strava je základ a tá tvoja predsa obsahuje väčšinu zo základných surovín tradičnej slovenskej kuchyne, každopádne posielam kolegom do archívu
 www.peklonataliri.eu

..ehm, predsa by ma len zaujímalo keď ako píšeš "Táto polievka patrí medzi najchutnejšie polievky v našej rodine" ako je to s tými ktoré nie sú až také chutné vo vašej rodine, že z čoho sa pripravujú.......
evanaaa
@jarkoslav , ja by som ten kaleráb rozmixovala, polievka môže byť chutná, ale netreba zbytočne toľko dochucovať, veď už len zo soli je slaná.......a aj tie halušky by sa mi páčili, ale načo aj tam, do nich toľko dochucovadiel....? Inak, ako hovorím, základný recept je dobrý na chutnú polievku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia