Jablkovo-rebarborová štrúdľa z pivného cesta fotorecept
Michal Lukačovič a Filip Bukový
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 13. júla 2019
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 13. júla 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
100 g |
|
150 ml |
|
2 ks |
|
štipka |
|
Na potretie cesta: | |
50 g |
|
Na posypanie cesta: | |
|
|
Plnka: | |
2 kg |
|
200 g |
|
podľa chuti |
|
150 g |
|
Na potretie štrúdle: | |
1 ks |
|
Ochutená šľahačka: | |
50 g |
|
100 ml |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré potrieme maslom a necháme prikryté odpočívať 30 minút pri izbovej teplote.
- 2
Rebarboru nakrájame a krátko povaríme v zmesi cukru a vody. Jablká nastrúhame, vyžmýkame, pridáme cukor, rebarboru a škoricu.
- 3
Cesto natenko vytiahneme na obruse alebo pomúčenej doske.
- 4
Cesto posypeme strúhankou, aby nezvlhlo, a rozložíme jablkovo-rebarborovú zmes.
- 5
Opatrne zvinieme, potrieme rozmiešaným vajcom a pečieme pri 180 °C dozlatista.
- 6
Med, škoricu a smotanu zmiešame dokopy a našľaháme vo fľaške na šľahačku. Takto ochutenou šľahačkou ozdobíme štrúdľu tesne pred podávaním.
Tiež jablková štrúdľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu