Bravčové v mätovej marináde fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 28. júna 2011
Bravčové v mätovej marináde (fotorecept)
Foto: ancicka

Takto marinované mäsko môžme aj ugrilovať na grile.

4
porcie
15 minút
príprava
10-12 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
od oka
pár kvapiek.
od oka lístky nasekané
podľa chutí

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové rezne osušíme a naklepeme ,osolíme,okoreníme ,

    Bravčové v mätovej marináde (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do misky vrstvujeme tak,že na seba ukladáme mäsko a posypeme mätkou (ja som použila medovku) ,cibuľkou,pár kvapkami oleja a citronovej šťavy. Takto navrstvené mäso necháme aspoň cez noc marinovať v chladničke.

    Bravčové v mätovej marináde (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom na panvici opečieme z obidvoch strán. Takto marinované mäsko môžme použiť aj na grilovačku.

    Bravčové v mätovej marináde (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    K tomuto mäsku som pripravila ľadový šalát s medovkou.

Diskusia k receptu

jody
Veľmi sa mi to pozdáva, či s mätou, či s medovkou, ale ak si použila medovku, prečo sa to volá podľa mäty?
ancicka
@jody ,preto som dala názov "mätovej" lebo veľa ľudí jú tak volá.Kto chce tak si môže urobiť aj mätou piepornou (tá má ostrejšiu a prenikavejšiu vôňu) ,alebo záhradnou (tá má zasa inú aromatickú vôňu).Je ich viac druhou,ale najčastejšie a najviac používana je medovka lekárska,ktorá má citronovu vôňu.
ketty3811
takto som to ešte nerobila.Minule som dostala medovku v kvetináči,tak by som mohla vyskúšať.:-)