Foto: tatranka
Je to rýchly letný koláč aj pre mladé gazdinky.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Ingrediencie,potrebné na koláč.
-
2
Lístkové cesto rozdelíme na dve časti.Vyvaľkáme a naplníme.Pomletým makom,nastrúhanými jablkami,posypeme kr.cukrom vanilkovým cukrom,škoricou,posypeme citrónovou kôrou.Na vrch poukladáme jahody.Zasypeme makom a poukladáme kúsky masla. Zo všetkého použijeme len polovicu,pretože robíme dva záviny.
-
3
Ostatná náplň.
-
4
Zasypeme cukrom,makom vanil.cukrom,škoricou a maslom.
-
5
Zasypaný makom a pokrájaným maslom.Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom.
-
6
Koláč zvinieme a zbalíme.Okraje pritlačíme.Vajičko nám plní funkciu lepidla.
-
7
Zbalený závin.
-
8
Prenesieme na plech vystlaný mastným papierom.Poprekrajujeme vrch závinu a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
-
9
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 0C. Asi 25 minút.
-
10
Keď je závin letný,trochu ho poprášime práškovým cukrom.
Diskusia k receptu