Foto: zirafninka1
Jemný, mliečny, voňavý.
Postup
-
1
Navážime a odmeráme si suroviny na prípravu cesta.
-
2
Cesto som pripravila v pekárničke obvyklým spôsobom. Pred kysnutím cesto vyberieme a uložíme do jemne naolejovanej misy. Prikryjeme a na teplom mieste necháme aspoň hodinu kysnúť.
-
3
Vykysnuté cesto na pomúčenej podložke rozvaľkáme do obdlžníka.
-
4
Cibuľku nakrájame na krúžky.
-
5
Rozvaľkané cesto potrieme olivovým olejom, posypeme soľou a cibuľkou.
-
6
Stočíme a nakrájame na roládky.
-
7
Roládky ukladáme do formy. Nie však natesno. Ja som zvolila opäť domácu pekáreň.
-
8
Formu odložíme na teplé miesto a roládky necháme ešte 30 minút podkysnúť.
-
9
Potrieme ich žĺtkom a posypeme sezamovými semienkami.
-
10
Pečieme v pekárničke alebo v rúre vyhriatej na 200 °C 30-40 minút.
Diskusia k receptu