Predjedlá (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Špenátovo-parmezánové suflé

Bezmäsité jedlá

Výborný rýchly nákyp vhodný aj na raňajky, desiatu či olovrant.

prazdny

Zapečené plnené paradajky

Hlavné jedlá

Paradajky plnené pšenom a jemnými kúskami makrely sa perfektne hodia k studeným ale aj teplým jedlám...

prazdny

Orechovo-syrová torta

Dezerty

Varenie neskutočne ľúbim lebo je o kreativite a nápadoch. Aspoň u mňa ale ten pocit keď...

prazdny

Syrovo-majonézový šalátik

Bezmäsité jedlá

Použila som ho na oslavu a hosťom chutil :)

prazdny

Čerstvý šalát s halibutom ako sviatočné jedlo

Hlavné jedlá

Variabilný výber zeleniny na tanieri s pestrými farbami a jednoduchou prípravou vhodný nielen na oslavu vo dvojici....

prazdny

Bylinkové knedličky zapekané so zeleninou

Bezmäsité jedlá

Niet nad čerstvé suroviny, z ktorých sa zrodí omnoho chutnejšie, voňavejšie i zdravšie jedlo...

prazdny

Šošovicový šalát so zeleninou a slaným karamelom

Bezmäsité jedlá

Šošovicu belugu uvaríme al dente. Mrkvu a petržlen oblanšírujeme a nakrájame najemno, pridáme k uvarenej scedenej...

prazdny

Syrové pavézy

Bezmäsité jedlá

Rada by som vám ponúkla tip na teplú večeru, prípadne pohostenie namiesto obvyklých obložených chlebíkov.

prazdny

Pikantné bryndzové sushi rolky

Bravčové mäso

Recept bol vytvorený v spolupráci s japonským šéfkuchárom pánom Kazuhitom Kawahirom. Viac si prečítate v tomto článku:...

prazdny

Šunka s parenicou na orechových šúľancoch

Bravčové mäso

Zemiaky nastrúhame, pridáme hrubú múku a vypracujeme cesto. Z cesta tvarujeme šúľance, ktoré varíme...

prazdny

Listová zmes s kuracími nugetkami

Kuracie mäso

Všetky šaláty umyjeme pod tečúcou vodou, nakrájame a zmiešame s francúzskym dresingom. Francúzsky dresing: dijonskú...

prazdny

Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke

Bezmäsité jedlá

Portobello očistíme a vyberieme z každej lyžicou vnútro, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.

prazdny

Kuracia pečeň s jadrovníkmi paprík a hubami

Kuracie mäso

Ďalší variant využitia „srdiečok” veľkých paprík. Tentoraz som zvolil ich chutnú kombináciu s opečenými plátkami slaniny,...

prazdny

Okurkovo-avokádový krém

Bezmäsité jedlá

Oloupeme salátovou okurku, přepůlíme a vyškrábneme semínka. Používám okurky pouze štíhlé. Jsou chutnějsí....

prazdny

Zapečená paradajka s nivou

Bezmäsité jedlá

Je to veľmi jednoduchý a rýchly recept, vhodný na rýchlu a relatívne zdravú večeru.

prazdny

Pikantné chuťovky

Dezerty

Nastrúhanú nivu zmiešame s orieškami, čili korením a vytvarujeme guľôčky. Tvrdý syr nakrájame na kocky,...

prazdny

Hráškový krém s Granny Smith a magret fumé

Polievky

Šalotku si nakrájame nadrobno. Cesnak si očistíme a vyberieme zelené vnútro. 2 strúčiky nakrájame na tenké...

prazdny

Baklažánovo-roquefortové závitky

Slané chuťovky

Baklazan je v v stredomorskej kuchyni oblubenou zeleninou. Male vychladene zavitky s roznou naplnou sa podavaju...

prazdny

Špargľové košíčky s kozím syrom

Bezmäsité jedlá

Sezónna zeleninka špargľa, veľmi diétna, bohatá na beta-karotén, krv čistiaci efekt, pomáha pri...

prazdny

Stratená zverina

Bezmäsité jedlá

Očistenú cuketu nastrúhame (na väčšie kúsky), pridáme najemno nastrúhané zemiaky, mlieko, vajcia, soľ...

prazdny

Zemiaky s chorizom - plán B

Hlavné jedlá

Plán A bol vynikajúci recept od @Evusik (http://varecha. pravda. sk/recepty/zemiaky-s-chorizom-fotorecept/18910-recept. html). Lenže kým sa varili zemiaky,...

prazdny

Tŕňová koruna - zelenina v aspiku

Bezmäsité jedlá

Je to môj prvý pokus o aspik. Možno ho urobiť väčšie množstvo, uložiť do chladu,...

prazdny

Pečeňovo-lieskovcová paštéta so slivkovým želé

Nátierky

Očistenú pečeň nakrájame a na masti sprudka restujeme spolu s cibuľou a cesnakom 4 minúty, potom pridáme hrozienka a oriešky,...

prazdny

Kuracia pečeň s drienkovicou a restovaným ananásom

Večera

Labužníci, gurmáni a ostatní „pôžitkári“ mi určite dajú za pravdu, že vhodnou ovocnou prílohou je...

prazdny

Mliečne hrianky

Bezmäsité jedlá

Zložitejší ale o to lepší. v podstate obyčajné hrianky na panvici a v oleji či masti. jedlo...

prazdny

Bruschetta z kváskového cesta s hubovým ragú

Bezmäsité jedlá

Bruschetty: Je lepšie, ak si ich pripravíme deň vopred. Ráno pripravíme rozkvas, a to...

prazdny

Šatôčky s hubovou plnkou

Večera

Lístkové cesto rozváľame paličkou a nakrájame vlnkovým kolieskom na štvorce so stranou 10 cm.