Foto: klimeczek
Varenie neskutočne ľúbim lebo je o kreativite a nápadoch. Aspoň u mňa ale ten pocit keď môžem byť v kuchyni len chvíločku a ísť Zobraziť celý popisVarenie neskutočne ľúbim lebo je o kreativite a nápadoch. Aspoň u mňa ale ten pocit keď môžem byť v kuchyni len chvíločku a ísť robiť niečo iné kým sa kuchtí je skvelý.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
6 ks (alebo iný s bielou plesňou) |
|
100 g |
|
2 ks |
|
5 PL |
|
3 ks červená |
|
|
|
celá |
|
300 g čerstvé |
|
2 ks |
|
2 ks údený |
|
50 ml na varenie |
|
400 g |
|
na ozdobu |
|
8 PL |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Do zapekacej misy potrenej olejom pokladáme pozdĺžne prekrojené enciány. Vložíme na hrubé plátky nakrájané a šampiňóny ktoré sme si na troške oleja opiekli na panvicy.Navrstvíme skaramelizovanú červenú cibuľu posolíme, okoreníme, pridáme rascu a prikryjeme údeným oštiepkom. Postup zopakujeme podľa želanej výšky torty.
-
2
Zakvapneme smotanou na varenie. Na vrch dáme orechovo-medovú zmes / v miske si zmiešame vajce, med, olej z lieskových orechov posekané vlašské orechy, mletú červenú papriku, mleté biele korenie, prelisovaný cesnak a rozdrvené čili papričky / a dáme zapiecť.
-
3
Ja som serviroval s pučenými varenými zemiakmi s karamelizovanou červenou cibuľkou ale rovnako milujem odľahčenú verziu s čerstvým listovým šalátom. Je to len na Vás. DOBRÚ CHUŤ PRAJEM!!!
Diskusia k receptu