Foto: pusta
Leto je v plnom prúde a my máme radi kombináciu ovocia a zeleniny v šaláte, pridávam recept.
porcie
príprava
Postup
-
1
Pokrájala som jarnú cibuľku aj s vňaťou na kolieska,..
-
2
...nastrúhala som zeler na jemno,...
-
3
...papriku a paradajky na kocky.
-
4
Do misy som dala prelisovaný cesnak,...
-
5
...soľ,...
-
6
...olivový olej, ...
-
7
...estragón,...
-
8
...med,...
-
9
...primiešala som nastrúhaný zeler a náplň do hrušiek bola hotová.
-
10
Jednu hrušku som pokrájala na kocky,...
-
11
...ostatné hrušky som ošúpala, zbavila stopky a jadrovníka, vzniknuté jamky som naplnila zelerovou náplňou a odložila vychladiť do chladničky.
-
12
K zvyšku zelerovej náplne, ktorá poslúžila ako výborná marináda,som pridala pokrájenú hrušku na kocky a pokrájanú jarnú cibuľku s vňaťou na kolieska,...
-
13
...papriku a paradajky pokrájané na kocky,všetko som spolu dobre premiešala a šalátový základ bol hotový, ktorý som tiež odložila vychladiť do chladničky.
-
14
Vychladený šalát som rozdelila do misiek, na vrch som položila polovicu naplnenej hrušky, ozdobila petržlenovou vňaťou a podávala.
-
15
Tento šalát sa výborne hodí k divine, k pečenému jahňaciemu mäsu, k pečenej kačici, k pečenému morčaciemu a kuraciemu mäsu a k pečenému bažantovi. V malom množstve sa môže podávať ako predjedlo s dobre vychladeným alkoholizovaným vínom ako je napríklad suché Sherry víno. alebo Portské víno.Tiež to môže byť ako ľahký obed či večera s čerstvým pečivom. Je to výborný miešaný zeleninovo - ovocný , jemne pikantnej sladko-slanej chuti, ktorému dodáva šmrnc cesnak, med a estragón.
je naozaj výborný.
dakujem.
Posledný komentár od @obor123 bol vymazaný.
dakujem vám.
avšak v gastronómii toto nie je žiadnou novinkou, už dávno sa kombinuje
ovocie a zelenina v šalátoch u nás aj vo svete, a s veľkým úspechom.
zo zdravotného hľadiska tá hruška a zelenina spolu nespôsobujú tráviace ťažkosti toho druhu, o ktorých píšeš.
len pre ilustráciu: som po ťažkej pankreatitíde, cholecystectomii a žiadne ťažkosti som nemala ani ja, ani ostatní, ktorí jedli. žiadn pankreatické enzýmy a ani choleretká neboli potrebné.
medicína, názory na stravovanie a výber potravín v ich vzájomnej kombinácii, ako aj rozvoj gastronómie dávno pokročil a už sú iné nové a pokrokové trendy ako pred pár rokmi a dávnejšie predtým - preto s tebou nemôžem súhlasiť.
podotýkam, že to nie je môj názor, zmenilo sa to.
áno chutilo. každý musí sám vedieť, čo smie a čo nie.je to všetko relatívne a najmä individuálne.
dakujem za tvoj pekný komentár. som rada, že si ho pridal.
diagnozu ti však nezavesím na nos, ani tebe, ani nikomu :-)
dakujem aj za úžasné foto, ktoré si pridal.
moje teda slávne nie sú, budem sa snažiť viac :-)