Syrová chuťovka
Syrová chuťovka

Čedar v mandliach s paradajkovým pestom

domi454 - fotkadomi454, 22. apríla 2017
Čedar v mandliach s paradajkovým pestom
Foto: domi454

Keďže sa v chladničke objavilo veľa syru čedar a nevedeli sme čo s ním, tak vznikol tento rýchly recept. Je vhodný ako predjedlo.

10 minút
príprava

Suroviny

100 g
1/2  téglika
1  trojuholník

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Čedar nastrúhame do misky, pridáme smotanu, tavený syr a poriadne vymiešame. Dochutíme cesnakom a čiernym korením. Vznikne nám lepkavá masa, ktorú tvarujeme do guliek a obaľujeme v mandľových lupienkoch. Môžme ozdobiť kaviárom a pestom zo sušených paradajok, poprípade celými sušenými paradajkami. Podávame s celozrnou alebo cesnakovou bagetou. Chute sa budú navzájom dopĺňať a to bude tvoriť ideálnu harmóniu chutí.

Diskusia k receptu

haji
Krásné foto, moc se ti povedlo. Jsi šikulka!
bubaya
Keď robím takéto vymýšľanice, dávam miesto taveňáku čerstvý syr, lepšie sa s nim pracuje, nie je lepkavý, málo slaný a neobsahuje taviace soli. Najlepšie sa mi osvedčil Frischkäse z Kaufland. Krásna prezentácia !!!
radox1
existuje aj kvalitny taveny syr.cely padne len tak pri flasi sauvignonu.


zolik
velmi pekne predjedlo. aj farebne to na tanieri vyzera vabivo.