Predjedlá (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Minibiftečky podávané v lyžici

Hovädzie mäso

Mäso očistíme a pomelieme, zmiešame s vajíčkom, múkou a dochutíme soľou a korením.

prazdny

Hummus s tekvicou

Bezmäsité jedlá

Či už ho podávate s krekrami, hriankami, zeleninou alebo zeleninovými chipsami, tekvicový hummus vás...

prazdny

Grilované broskyne s rukolou a mozzarellou

Bezmäsité jedlá

Z oleja, medu a citrónovej šťavy pripravte zálievku na šalát. Broskyne rozkrojte, vyberte kôstku...

prazdny

Vaječné karí

Bezmäsité jedlá

Vajíčka uvaríme natvrdo. Medzitým očistíme nadrobno nakrájanú cibuľku a podusíme ju na oleji dozlata. Do...

prazdny

Zemiakové placky s údeným lososom

Večera

Dobrota nielen pre návštevu. Teplé alebo studené, vždy vyprovokujú pár kladných komentárov…...

prazdny

Bravčové guľôčky na paprikovom kréme

Bravčové mäso

Papriku umyjeme a zbavíme jadierok. Potrieme ju olivovým olejom a ugrilujeme. Šupu stiahneme. Papriku...

prazdny

Čerstvý romaine šalát s jicamou a mandľami

Bezmäsité jedlá

Rýchlo som si zvykol na čerstvé surové, alias raw, šaláty v rôznom variantnom prevedení...

prazdny

Vajcia nakladané v octe

Bezmäsité jedlá

Tento recept bol uverejnený v časopise Život pred vyše 30 rokmi. Vyskúšala som a zachutil nám....

prazdny

Sardely v marináde

Predjedlá

Na jadranskom prímorí je toto jedlo stálicou a známe je pod menom Sardele na savor...

prazdny

Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano

Kuracie mäso

Listový tuscano kale jemne pikantnou horkou chuťou pripomína radicchio (obidve zeleniny priaznivo pôsobia aj na našu črevnú...

prazdny

Tarte Tatin s mrkvou a fetou

Bezmäsité jedlá

Tento recept pochadza z francuzskeho casopisu Gourmand. Tarte Tatin znamena prevrateny kolac.

prazdny

Chlebík s grilovaným cesnakom

Bezmäsité jedlá

Na grilovanie sa teším už od jari. Pre tú vôňu, náladu aj svojské jedlá...

prazdny

Vietnamské šalátové wrapy s hovädzím mäsom

Hovädzie mäso

Ľahké a jednoduché, aj keď sa tak na prvý pohľad nezdá. Nám všetkým veľmi chutia,...

prazdny

Hubové kysnuté bochníčky s bylinkovým maslom

Bezmäsité jedlá

Cesto: Z vlažného mlieka, cukru, zo soli a z droždia pripravíme kvások. Preosiatu múku dáme...

prazdny

Baklažánová nátierka s bryndzou

Bezmäsité jedlá

Tento recept vznikol náhodne, opísala som to v Zážitkoch:)Nátierka je jednoduchá, ale zato vynikajúca...

prazdny

Vyprážané jadrovníky paprík - študentská dobrota

Bezmäsité jedlá

Variant využitia jadrovníkov paprík №19 je zároveň oneskoreným pozdravom a poďakovaním našej priateľke „Spoluvareške” @45678, ale...

prazdny

Bylinkový chlieb

Bezmäsité jedlá

Najprv zamiesime cesto z múky, droždia, cukru a vlažného mlieka. Zväzok kôpru, petržlenovej...

prazdny

Ryžové guľôčky

Bezmäsité jedlá

Ryžové guľôčky sú lahodným, chrumkavým a jednoduchým pokrmom, ktorý maximálne využíva vlastnosti hnedej ryže....

prazdny

Sardinkový koláč

Večera

Koláč s olivovým olejom, sardinkami a paradajkami je typický pre Stredomorie, vyskúšajte si ho urobiť...

prazdny

Krevety v kynutém bramborovém těstíčku

Večera

Kynuté bramborové těstíčko, které nám zůstane po obalení krevet, použijeme na usmažení vynikajících bramborových placek....

prazdny

Jemnohydinová nátierka Vták Ohnivák

Nátierky

Túto nátierku som "zmajstrovala" na pikantno, takže sa popri nej dobre popíja extraktívnejšie, silnejšie, ...

prazdny

Ražeň z kačacích pŕs a pomarančov

Hlavné jedlá

Letné grilovačky si vždy užívame aj my profesionáli. Nie sú len o jedle, ale aj o zábave, zážitku, stretnutí...