
Nakladané lososové plátky s cviklou
Lososa zbavíme šupín a tukových prebytkov. Položíme ho na perforovaný plech, ktorý vložíme do klasického plného...

Vaječné karí
Vajíčka uvaríme natvrdo. Medzitým očistíme nadrobno nakrájanú cibuľku a podusíme ju na oleji dozlata. Do...

Čerstvý romaine šalát s jicamou a mandľami
Rýchlo som si zvykol na čerstvé surové, alias raw, šaláty v rôznom variantnom prevedení...

Sushi maki s grilovanou krevetou a mangom
Pokiaľ máte radi domáce sushi, môžete mať túto ryžu vždy po ruke a mimo tejto japonskej dobroty z nej pripraviť aj jedlá ako je paella, rizoto, rôzne sladké krémové ryže alebo ako klasickú prílohovú ryžu....

Sardely v marináde
Na jadranskom prímorí je toto jedlo stálicou a známe je pod menom Sardele na savor...

Zemiakové placky s údeným lososom
Dobrota nielen pre návštevu. Teplé alebo studené, vždy vyprovokujú pár kladných komentárov…...

Tarte Tatin s mrkvou a fetou
Tento recept pochadza z francuzskeho casopisu Gourmand. Tarte Tatin znamena prevrateny kolac.

Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano
Listový tuscano kale jemne pikantnou horkou chuťou pripomína radicchio (obidve zeleniny priaznivo pôsobia aj na našu črevnú...

Chlebík s grilovaným cesnakom
Na grilovanie sa teším už od jari. Pre tú vôňu, náladu aj svojské jedlá...

Bylinkový chlieb
Najprv zamiesime cesto z múky, droždia, cukru a vlažného mlieka. Zväzok kôpru, petržlenovej...

Baklažánová nátierka s bryndzou
Tento recept vznikol náhodne, opísala som to v Zážitkoch:)Nátierka je jednoduchá, ale zato vynikajúca...

Hubové kysnuté bochníčky s bylinkovým maslom
Cesto: Z vlažného mlieka, cukru, zo soli a z droždia pripravíme kvások. Preosiatu múku dáme...

Jemnohydinová nátierka Vták Ohnivák
Túto nátierku som "zmajstrovala" na pikantno, takže sa popri nej dobre popíja extraktívnejšie, silnejšie, ...

Krevety v kynutém bramborovém těstíčku
Kynuté bramborové těstíčko, které nám zůstane po obalení krevet, použijeme na usmažení vynikajících bramborových placek....

Lievance s kozím syrom a so zeleninou
Z vajec, mlieka, múky, droždia, soli a trošky cukru pripravíme lievancové cesto a...

Kornútiky plnené špargľou
Do vriacej vody pridáme soľ, cukor a nakrájaný citrón. Necháme rozovrieť a vložíme umytú a...

Sardinkový koláč
Koláč s olivovým olejom, sardinkami a paradajkami je typický pre Stredomorie, vyskúšajte si ho urobiť...

Vyprážané jadrovníky paprík - študentská dobrota
Variant využitia jadrovníkov paprík №19 je zároveň oneskoreným pozdravom a poďakovaním našej priateľke „Spoluvareške” @45678, ale...

Zeleninová zmes s rozmarínom
Na masle udusíme očistenú, nadrobno nakrájanú zeleninu okrem rajčín.

Vietnamské šalátové wrapy s hovädzím mäsom
Ľahké a jednoduché, aj keď sa tak na prvý pohľad nezdá. Nám všetkým veľmi chutia,...