Zemiakový koláč
Zemiaky umyjeme a vložíme do vody s rascou a cesnakom. Uvaríme ich domäkka. Medzitým si...
Ceviche z lososa a citrusových plodov
Filetu z lososa nakrájame na širšie rezance (asi 1 x 5 cm). V miske vymiešame cukor,...
Tŕňová koruna - zelenina v aspiku
Je to môj prvý pokus o aspik. Možno ho urobiť väčšie množstvo, uložiť do chladu,...
Šalát Adalbert
Tiež odpozorované z Varechy, všetko ostatné sú moje chúťky. Želatínu robím z vrecúška z...
Rolovaný sendvič s domácou šunkou a čerstvým špenátom
Z masla, syrokrému a pretlačeného cesnaku vymiešame jemnú a hladkú penu. Pridáme štipku soli a...
Rustikálne zemiakovo-syrové tortičky
Zemiaky v šupke dôkladne umyjeme a do 1/3 nakrojíme. Dáme piecť do rozohriatej rúry na 220...
Bruschetta z kváskového cesta s hubovým ragú
Bruschetty: Je lepšie, ak si ich pripravíme deň vopred. Ráno pripravíme rozkvas, a to...
Šalát Pikantéria
Tento recepis ponúkam všetkým tým, ktorí obľubujú jemné pikantnosti, predovšetkým v kulinárstve, ale možno...
Zelené slávky so šafranovým krémom
Kvalita, zdravie a zážitok – to je filozofia, podľa ktorej varíme. Z jednoduchých čerstvých surovín sa snažíme šetrným spôsobom pripraviť chuťovo vyvážené,...
Slávky na cesnaku a víne
Prenesú ťa na tvoj prvý zájazd k moru! Kde to bolo a prečo práve Chorvátsko?
Jadrovníky červených paprík s cesnakom
Kálman, ktorú zeleninu máš „najsamradšej“? No thááá, césnak! A to zas prečo? Lebo za klobásou...
Kolienko v horčicových cibuľkách
Niet nad vianočnú klasiku – národnú, regionálnu, ale aj rodinnú, pod ktorú sa podpisujú korene nášho rodostromu. V mene „šťastných...
Baklažán s mozzarellou a grilovanou zeleninou
Baklažán nakrájame na plátky a osolíme a opečieme na panvici. Vyberieme a poukladame naň plátky mozzarelly....
Mušle so smotanou
Mušle najprv prezrieme, či sú neni puknuté alebo otvorené. Ak áno, treba ich zahodiť...
Mladý šalát JARIENKA
Plný vitamínov, minerálov, živých enzýmov, treba dopriať organizmu v najvyššej miere, aby pookrial...
Plnený husací krk na jablkovom čatní
Husací krk opláchneme, očistíme a stiahneme kožu z mäsa – potrebujeme kožu z krku. Kožu...
Rajčinová sardinková nátierka
Tento recept vymyslela moja mama. Je fakt dobrý. Pripravujem ho na oslavy atď.
Paštéta z kurčacích a morčacích pečení po mojom
Veľa času ubehlo, odkedy nám naša babička i mamička, čoby „kotňakom smarkatým“, spravodlivo nadeľovali pečeň domácej pernatej „hadziny“ a králikov či zajacov, chutne urestovanú na domácom „šmaľci“ a cibuľke...
Hydinová pašteková rolka
jeden z dalsich skvelych receptov ako ohurit nielen chutou ale aj ocami ;)
Cícerové noky
Kedže milujem makové šúlance a skušala som ich robiť už aj zo zemiakov, tvarohu alebo tekvice, ...
Grilované papriky plnené kuskusom
Rýchla a chutná večera, aj keď paprika na večer by sa nemala. tak ale posúďte...
Mušle s chilli džemom a bazalkou
Bolo mi ľúto vyhodiť thajskú bazalku, tak som zalovil v kuchárskej knihe Thai Street Food...
Grilovaná nátierka
Nie je to grilovaná pomazanka -:) to asi došlo každému, ale možno ten názov zaujme skôr...