Foto: zuzanka1367
Nakopilo sa mi väčšie množstvo sušených datli, tak som robila pokusy, skúsila som urobiť nejakú polevu, ja sladké môžem stále a vždy, tak aby Zobraziť celý popisNakopilo sa mi väčšie množstvo sušených datli, tak som robila pokusy, skúsila som urobiť nejakú polevu, ja sladké môžem stále a vždy, tak aby to bolo trochu s rozumom :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Datle prelejeme horúcou vodou v sitku, dáme do hrnca, zalejeme vodou, z vanilky vyškrabeme kaviár a aj zo strukom pridáme k datlom a necháme 15 minút prebublávať
-
2
Varením nám vznikne polorozvarená kašovitá hmota, necháme vychladnúť a prilejeme vanilkový bourbon, ak ste abstinenti, alebo máte malé deti vynechajte. Ak sa Vám kaša bude zdať hustá, kľudne ešte prilejte vodu a nechajte prevrieť. Vanilkový struk pred mixovaním vyberte a kašu rozmixujte do hladka. Cez husté sitko prepasírujte, aby ste odstránili pozostatky tvrdej šupky.
-
3
Do krému pridajte rozpustenú čokoládu a nechajte ešte prevrieť a spojiť krém s čokoládou do kopy.
-
4
Ešte horúce plníme do pohárov a na pevno zatvoríme. Naplnila som 2 poháre po 2 dcl a jeden 3 dcl. Ako dlho to vydrží, ani netuším :) Neviem, ani či som to dobre a vhodne pomenovala, hustotu to má niečo medzi Nutelou a detskou výživou. Použitie bude u mňa mnohostranné, na stečený jogurt, ovsené kaše, ovsené vločky, pirohy, parené buchty, ryžová kaša...a určite ešte na niečo prídete.
Nedalo by sa to využiť aj z iného sušeného ovocia? / slivky, marhule ..../
Ďakujem.