Terrine z údeného lososa fotorecept

adkas - fotkaadkas, 9. apríla 2012
Terrine z údeného lososa (fotorecept)
Foto: adkas

Skvela vecicka vhodna nielen na velkonocne pohostenie. Porove listy nabuduce nahradim tenuckymi platkami sunky, ale inak velmi chutna a efektna zalezitost.

12
porcií
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 ks
300 ks (mozno nahradit inym kremovym syrom)
1 ks
4 ks
 ,mleté biela korenie
100 ml ( mozno pouzit aj vodu , ak nemate radi kyselkavu chut)
okrem toho:
tenucke platky  (mozno vynechat)




Postup

  1. 1

    Najprv si obvarime por. Kedze potrebujeme vacsie platy poru ( na zabalenie terriny ), tak si mozete pomoct a obvarit por v plechu na pecnie.Pocas obvarania por otacame. Ked su listy makke odlozime bokom a nechame vychladnut.

    Terrine z údeného lososa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Lososa naskrabeme nozom na mensie kusky.

    Terrine z údeného lososa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mensiu formu na biskupsky chlebik vylozime foliou, potom listami uvareneho poru tak, aby precnievali kraje.

    Terrine z údeného lososa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zelatinu namocime do studenej vody.

    Terrine z údeného lososa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Lososa utlacime do formy.

    Terrine z údeného lososa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krem Philadelphia vymiesame so smotanou. Osolime, okorenime. Zelatinove platy vyzmykame a dame do uhorkoveho nalevu ( pripadne do vody), ktory zahrejeme na teplo, nie na horuco. Miesame, kym sa zelatinove platky neroztopia. Trosku z kremu rozslahame v rozpustenej zelatine a pomaly za staleho slahania vmiesame do kremu.

    Terrine z údeného lososa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cast kremu nanesieme na vrstvu udeneho lososa. Potom striedavo poukladame olivy. Pomedzi to dame na mensie kusky nakrajanu nakladanu kapiu. Dame opat vrstvu kremu.

    Terrine z údeného lososa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ulozime vrstvu tenuckych platkov cerstvych uhoriek.Opat vrstva kremu, vrstva oliv s kapiou a nakoniec krem.

    Terrine z údeného lososa (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zakryjeme listami porou, foliou a ulozime do chladnicky minimalne na tri hodiny, najlepsie na celu noc.

    Terrine z údeného lososa (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Aj ked mam velmi rada por, tak rozhodne nabuduce miesto poru pouzijem tenke platky sunky. Zbytok poru som pouzila na salat. Je to kyselkavej chuti, ( olivy su tiez kyselkave aj cervena kapia), tak kludne uhorkovu stavu mozete nahradit vodou alebo riedit uhorkovu stavu 1:1. Je uz na vas ako sa rozhodnete.

    Terrine z údeného lososa (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Narezeme na platky a podavame s pecivom, chlebom. Prajem dobru chut!

    Terrine z údeného lososa (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

ethanel
Super ... uz som ju videl :) na FB naozaj sa ti podarila je velmi pekne farebna a urcite chutila vyborne, rodinka sa urcite potesila.
lyali
Aďka, na pohľad no niečo krásne. Krásna inšpirácia pre mňa!! KK :-)
2010
@adkas , parada vysla ti krasne, na tento typ terriny nemam dobre spomienky , robil som dve naraz masovu a podobnu zeleninovu ... dal do ladnicky na noc nerzozmyslal a obidve zatazil , tu zeleninovu som cistil rano z podlahy pred ladnickou.
turistka
Ako maľované, dávam do KK a pri sviatočnej príležitosti urobím
sneica
krasne,farebne a urcite chutne...s pecivkom mnam....:) kk
jarunka
Velmi pekne pre oci ale urcite aj chutilo. Zaujimalo by ma preco chces nahradit por sunkou no moze to byt tiez dobre, ale malinko to asi zmeni chut, nie?
adkas
dakujem za vsetky mile komentariky, tesi ma, ze vas receptus zaujal. Bolo to velmi lahodne, lahke. Trochu ine :))) @2010 nechapem preco si ju zoskraboval? @jarunka moj drahy je silny masozravec a je velky zbytok z toho poru. Tentokrat som ho vyuzila pri slate, ale inak? Nie pre chut, ale pre velky zostatok. Vlastne som spotrebovala iba dva listy:) takze asi tak nejako:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia