Foto: adkas
Skvela vecicka vhodna nielen na velkonocne pohostenie. Porove listy nabuduce nahradim tenuckymi platkami sunky, ale inak velmi chutna a efektna zalezitost.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
1 ks |
|
300 ks (mozno nahradit inym kremovym syrom) |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
,mleté biela korenie |
|
100 ml ( mozno pouzit aj vodu , ak nemate radi kyselkavu chut) |
|
okrem toho: | |
|
|
|
|
tenucke platky (mozno vynechat) |
|
Postup
-
1
Najprv si obvarime por. Kedze potrebujeme vacsie platy poru ( na zabalenie terriny ), tak si mozete pomoct a obvarit por v plechu na pecnie.Pocas obvarania por otacame. Ked su listy makke odlozime bokom a nechame vychladnut.
-
2
Lososa naskrabeme nozom na mensie kusky.
-
3
Mensiu formu na biskupsky chlebik vylozime foliou, potom listami uvareneho poru tak, aby precnievali kraje.
-
4
Zelatinu namocime do studenej vody.
-
5
Lososa utlacime do formy.
-
6
Krem Philadelphia vymiesame so smotanou. Osolime, okorenime. Zelatinove platy vyzmykame a dame do uhorkoveho nalevu ( pripadne do vody), ktory zahrejeme na teplo, nie na horuco. Miesame, kym sa zelatinove platky neroztopia. Trosku z kremu rozslahame v rozpustenej zelatine a pomaly za staleho slahania vmiesame do kremu.
-
7
Cast kremu nanesieme na vrstvu udeneho lososa. Potom striedavo poukladame olivy. Pomedzi to dame na mensie kusky nakrajanu nakladanu kapiu. Dame opat vrstvu kremu.
-
8
Ulozime vrstvu tenuckych platkov cerstvych uhoriek.Opat vrstva kremu, vrstva oliv s kapiou a nakoniec krem.
-
9
Zakryjeme listami porou, foliou a ulozime do chladnicky minimalne na tri hodiny, najlepsie na celu noc.
-
10
Aj ked mam velmi rada por, tak rozhodne nabuduce miesto poru pouzijem tenke platky sunky. Zbytok poru som pouzila na salat. Je to kyselkavej chuti, ( olivy su tiez kyselkave aj cervena kapia), tak kludne uhorkovu stavu mozete nahradit vodou alebo riedit uhorkovu stavu 1:1. Je uz na vas ako sa rozhodnete.
-
11
Narezeme na platky a podavame s pecivom, chlebom. Prajem dobru chut!
Diskusia k receptu